lördag 15 januari 2011

En god soppa med fisk och skaldjur.

Kanske har ni sett att det börjat ett nytt matlagningsprogram i veckan som gått? Sveriges Mästerkock är en version av Masterchef som tidigare har visats på olika kanaler och från olika länder världen över började i onsdags på TV4.
Med i programmet var Jennie som bloggar på Kalasgott, en finfin matblogg med många tjusiga bilder och recept att bli inspirerad av. Som om det inte räckte att hon är med i programserien så har Jennie även startat en utmaningsserie på sin blogg med olika teman varje månad. Januaris tema är Fisksoppa/gryta, eller rättare sagt Bouillaisse som det heter på franska. Naturligtvis hänger vi med på utmaningen denna månaden, fisk är ju vi tokiga i och en fisksoppa sitter aldrig fel.

Soppan som vi vill bidra med kockade vi till i augusti, en fisksoppa täckt med smördegstäcke, efter ett recept som vi fått av Ankis mor. 

Räkor, musslor och fisk simmar omkring i mumsig buljong, gottgott!

Gårdagskvällens kalvstek blev en höjdare, Ankis far var både mätt och belåten när han satte sej i taxin! Vi hade en härligt trevlig kväll tillsammans med många minnen att prata om, det gör vi snart om, tack Hasse.
Ikväll blir det också en familjekväll, Ankis syster med sambo kommer över efter att Håkan kommit hem från jobbet. Vad hittar ni på med denna lördag? 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

 1. Kalasgott har jag följt ett bra tag nu och håller verkligenn tummarna för Jennie i Sveriges Mästerkock!!
  Den soppan såg så jäkla god ut, får nog kanske lagas till snart. Det var ett tag sedan det lagades soppa i detta hushåll. =)
  Idag ska det städas, ätas lite gott och sedan bara ta det lugnt.
  Ha en trevlig lördag. =)

  SvaraRadera
 2. Amy; Så gör även vi! Ja, vi kan varmt rekommendera ett soppkok, god blir den.

  SvaraRadera
 3. Häftig soppa! Har aldrig sett något liknande... :-)

  SvaraRadera
 4. Frida; Tack! Vad kul att kunna visa något nytt för de, hoppas du blev inspirerad.

  SvaraRadera
 5. Åh...vad gott soppa! aldrigt göra soppa som du gjorde;) vill gärna smaka ditt mat på riktigt hehe verkar som en riktigt gott mat ;d

  SvaraRadera
 6. my god, vad häftigt! jag trodde först det var en kaka, men då fick jag liksom inte ihop det med rubriken haha. undrar om man kan göra sådant täckte på andra soppor också? har ni provat!

  hoppas ni har en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Sana; Tack! Du är välkommen när du har vägarna förbi!

  Charlotta; Nej, en kaka under fisksopperubrik verkar lite mysko... Kan man säkert göra men provat har vi inte. En bra idé, när vi gör det ska vi komma ihåg vems den var:)

  SvaraRadera
 8. Såg riktigt spännade ut! Hoppas att ni även vill vara med i min utmaning, som också den fick fisktema den här månaden!? //Emma

  SvaraRadera
 9. Det var en spännande soppa!!

  Vi åt också kalv igår. Så gott!! Frågan är bara vad vi ska göra med resterna?!

  SvaraRadera
 10. Emma; Då ska vi ta en titt in i ditt kök och kolla in utmaningen. Fisk har vi ju inte brist på direkt i vårt kök...

  Sofie: Ja, och god är den oxå! Kanske en pytt skulle kunna vara något av resterna?

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!