måndag 24 januari 2011

Lite drycker...

... tänkte vi att vi skulle skriva om idag. Visserligen har det ju alldeles precis varit helg men som tiden springer iväg så är det snart dags igen. I och med det så har ni kanske redan listat ut att det är drycker med en viss procent i som vi pratar/skriver om. Det blir ett rött vin, en whisky och en färdigblandad grogg på burk, närmare bestämt en GT.

Jodå, det finns att köpa färdigblandad GT på burk på systembolaget, Anki bjöds på den hemma hos Håkans föräldrar i lördags och kan varmt rekommendera den. Procenthalten ligger på 8% och för en burk med 250 ml får man betala 26 kronor. Ett bra tips för de utevistelser som inbjuder till att sippa på nåt läskande...

Det röda vinet kommer från Chile, med en alkoholhalt på 13,5% och kostar 89 kronor. Vinet hittar ni på systembolaget, nummer 6294. Vi tyckte vinet var lite väl tunt till maten vi åt till, kanske mer ett "snackevin" än en dryck att njuta av till en bastant middag som den vi åt hos Håkans föräldrar. Inget vin som vi kommer att köpa själv, men för de av er som har svårt med tunga och fylliga röda så passar det säkert bra.

Slutligen över till kapitlet whisky. Håkan fick en flaska av Sveriges stolthet, Mackmyra, i julklapp av Ankis syrra med familj. Just denna flaska är fylld med Special 04 Double Dip Bourbon och finns även den på systembolaget, nummer 86659. Enligt Mackmyras hemsida är det en maltwhisky för ljusa sommarnätter, men det har vi lite svårt att uttala oss om. Vid denna tiden på året går den i alla fall utmärkt att smutta på, den kräver dock att blandas med lite vatten, dels pga den höga alkoholhalten och dels eftersom den har en tendens att smaka lite väl spritigt annars.

Vi kan också passa på att tipsa er med råsaftscentrifuger om vår senaste smaktest på juice, dock utan alkohol... Vi har just halsat vars ett stort glas av dagens vitaminbomb och receptet är som följer:

Brandgul juice
6 äpplen
4 morötter
1 stor tomat.
Skala morötterna och kör dom i maskinen med övriga ingredienserna.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Mackmyras whisky fick jag smaka i somras och jag måste säga att det var med viss andakt jag läppjade på den dyra drycken. Frågan är om den är värd det höga priset. Annars tycker jag nog att Glenfiddich Solera 15 år är godare.

  SvaraRadera
 2. Vad ni ska hålla er friska!! Med alla dessa nyttigheter, och så klart all frukt och grönt också ;-)
  Trevligt att ha en Thailandsresa att se fram emot!

  SvaraRadera
 3. errazuriz brukar vi dricka på sommaren, deras rosévin alltså. gott, och ganska lätt att få ner en varm sommardag. har inte provat deras pinot, men pinot är ju lite av min favoritdruva så jag borde prova! men GT på burk alltså, det låter häftigt! måste ju köpa hem. :)

  SvaraRadera
 4. Aj lööööv GT så den kommer jag säkert att bära med i en picknick-korg till sommaren!:)

  SvaraRadera
 5. Håller helt med er - årstid och mörker gör att man gärna äter/lagar kraftig mat och sådan mat kräver kraftigare viner.
  Men till en kycklingsallad intagen utomhus en försommarkväll i maj skulle nog en pinot noir från Chile göra sig bra, eller vad tror ni?

  Kul att ni skriver om drycker också!

  /Den vinnördigaste halvan av Postgårdsromantikerna

  SvaraRadera
 6. Låter gott att kunna göra egen juice. Så mycket bättre med färk juice.

  SvaraRadera
 7. Karin; Soleran kan H. bara hålla med dej på, annars går den 12-åriga Glenfiddichen lika bra. Mackmyran behöver nog bli lite äldre för att bli lite intressantare.

  Remsan; Helt klart!

  Charlotta; Får ta och testa rosén till sommaren då så får du ta och testa GTn.

  Sofie; Du lär inte bli besviken om du är en älskare av GT!

  Postgårdsromantik (Anders förmodar vi): Ja, visst är det absolut så. Detta chilenska vinet passar säkert utmärkt till ljusare kvällars måltider. Kul att du uppskattar våra dryckesinlägg.

  Erika; Så ofantligt mycket bättre!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!