måndag 21 mars 2011

Asiatiska laxburgare.

Inte nog med en ny karriär på jobbet, idag har jag dessutom varit rörmokare, kock och diskare här hemma! Vår dusch här hemma har haft lika dåligt tryck som en gammal gubbe de senaste dagarna så idag tog jag tag i saken. Det behövdes hammare och skiftnyckel, hammaren slog jag lite med på rören och skiftnyckeln skruvade jag itu duschen med. Som tur var så fick jag ihop allt så nu behöver vi inte stå i evigheter för att bli rena!

Efter det var det tid att ställa sej i köket, ingen rast och ingen vila, bara gno och ila... På måndagarna är det jag som står vid spisen när Anki jobbar länge och idag slängde jag ihop en enkel laxbiff efter eget "hittepå":


Håkans Asiatiska laxburgare
250 g laxfile
½ lime, pressas
½ lime, rivet skal
1 msk rårörsocker
1 kryddmått salt
1 msk riven ingefära
1 msk malen koriander
½ rödlök
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 msk skorpmjöl
Kör laxfiléerna i mixer, därefter löken. Blanda ihop alla ingridienserna väl. Forma 4 biffar.
Stek i smör på medelvärme. Servera med nudlar, sallad o någon gó stark sås.

Enkelt, eller hur?

Smaklig spis! / Håkan
x

14 kommentarer:

 1. Superenkelt!! Like it! Aldrig gjort fiskbiffar! Låter gott!

  SvaraRadera
 2. Du kanske vill laga vår ugn?
  ;-)

  Förresten är vinsten postad! Den kom inte iväg före helgen, och inget postombud i Uppsala skickar iväg paket under helg. Så jag hoppas att den dyker upp imorgon, i gott skick. Jag är lite orolig för den saken. Det är en lång resa till Skåne....

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt gott, och jag fick äntligen inspiration till vad jag ska göra med laxen i frysen, tack för det :-)

  SvaraRadera
 4. Roligt med asiatisk touch i burgarna :)

  SvaraRadera
 5. Fiskburgare, det får jag allt ta och testa här hemma

  SvaraRadera
 6. Snacka om effektiv! Burgarna ser sa variga och frascha ut - harligt!

  SvaraRadera
 7. Mmm låter läckert gott!!!

  SvaraRadera
 8. ohlalaa, vilken handyman! och dessutom skapar han egna recept. kan man kanske hyra in håkan...?! :=)

  SvaraRadera
 9. Slå lite här och skruva lite där... :)

  Idag har vi gjort tonfiskbiffar som tydligen var ett vinnande recept! :)

  SvaraRadera
 10. Aj aj Håkan... Efter ett sådant här inlägg (läs reklam) om dig så kommer du få en massa oanständiga, hrm trevliga erbjudanden kan jag tänka. Ha ha... Vilken kille! Jag tar gärna en middagsinbjudan nästa gång i alla fall. Kan säkert ta med mig något trasigt du kan laga ;-)

  SvaraRadera
 11. Sofie; Prova, både enkelt och gott.

  tina; Adress? Vinsten framme i gott skick! Tack!

  Linda; Varsågod, hoppas du kommer att gilla det.

  Hovkonditorn; Och gott!

  Erika; :)

  Cupcakesfluffan; Så kul!

  matarkivet; :) Smakar i alla fall fräscht.

  Anna; Tack!

  charlotta; Det kostar:)

  MåGott; jajamensan. Kul ni gillde dom.

  Remsan; Får väl slänga på mej blåstället och verktygsbältet snart:)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!