söndag 15 maj 2011

Finfin grillkväll och "raggare".

Gårdagskvällen blev en väldigt lyckad grillkväll hemma hos Carina (Ankis syrra) och Affe. Vi samlades på eftermiddagen för att kocka tillsammans, röra såser, fylla tomater och grilla lamm. Allt blev väldans gott och när efterrätten var uppäten stod våra magar i alla fyra väderstreck:)


Hasse inspekterar arbetet i köket, Carina och Håkan skivar och blandar för glatta livet. Stenparti i trädgården, det märks kanske att Carinas stora intresse är blommor och blader. Vill ni se mer från trädgården så kika in på hennes blogg


Undertiden grillar Affe lammrostbiffen.

Innan maten provade vi ett nytt vin från Kiviks musteri. Ett lättdrucket äppelvin som passar bra antingen som apretif eller dessertvin. Vi tyckte alla att det var läskande, hade en liten svag beska i eftersmaken men att smaken fort försvann från munnen. Kanske ingen vin att dricka till mat men absolut före eller efter. 
Nr 11234 på systembolaget för 70 kronor. 

Efter middagen så hade det äntligen slutat att regna, vilket passade oss väldigt bra eftersom vi gärna ville gå ut och titta på alla fina (och andra mindre fina) bilar som körde runt i stan. Det var nämligen tid för årets cruising, något som lockar ut väldigt mycket folk på gatorna. I år hade över 700 bilar samlats i Köpingebro utanför Ystad där man kunde titta på dem under eftermiddagen. Vid 7-tiden körde de sen i till stan för att cruisa runt på gatorna. En underbar syn för de av oss som gillar 50-talsbilar. Eftersom Carina har lite förflutet som raggare (för en himlans massa år sen) så kunde hon märkena på de flesta skeppen som seglade förbi oss.
Tillbaks igen så vankades det kaffe och efterrätt, men den får ni inte se idag eftersom den ska få sitt eget lilla inlägg. Naturligtvis ska ni även få recepten på alla gotter vi hade på grilltallriken, men det blir också ett annat inlägg. Nu ska vi surfa runt lite på andras matbloggar för att se vad de har haft för sej i helgen.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Vi grillade både fredag och lördag. Grillat är mums!

  SvaraRadera
 2. Erika; Visst är det, härliga grilltider nu!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint stenparti! Och vad roligt att få prata kött med en styckare, det vill jag också göra! :-) Grillat lamm är ju bland det godaste som finns! Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Helena; Ja, du är välkommen hit så ska vi nog kunna fixa till ett köttprat:) Ja, lammet blev väldigt gott. Detsamma!

  SvaraRadera
 5. Jag är totalt ointresserad av bilar, men här kapitulerar jag. Dessa 50-talsbilar är otroligt vackra att titta på!
  Visst är det skönt nu med en hel sommar framför sig med grillning och annat trevligt?

  Regniga hälsningar
  Anders

  SvaraRadera
 6. Gud så god potatisen ser ut! Längtar verkligen tills ni lägger upp receptet. Härligt att ni hade en bra helg! Det har vi med haft, men oj, vad den försvann snabbt...

  SvaraRadera
 7. Ser ut som en ovanligt trevlig sammankomst :)

  Lamm är favoriten att grilla här också, lammstek i klotgrillen är supergott, lammrostbiff har vi aldrig grillat, men det måste vi ju prova nu.

  Min onda rygg beror nog mest på att latmasken kanske börjar krypa ut ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, det är ju det. Dom där sillamackorna ser ju inte helt fel ut! =)

  SvaraRadera
 9. gissa vilket recept jag ser mest fram emot! just det - de där fyllda tomaterna. haha. såndär cruising brukar de ha i hässleholm också (där mina föräldrar bor) och det brukar vara ett spektakel utan dess like. kul!

  SvaraRadera
 10. Den där grilltallriken ser ju nåt otroligt god ut!!!:)

  SvaraRadera
 11. du missa ta bild på våran bil ha ha ha.. vi var där och körde ...skönt det sluta regna sen för er som skulle titta.. tur för oss med för det börja läcka från framrutan ha ha

  SvaraRadera
 12. Anders; Samma här, vi äger inte ens en bil! Men amerikanska åk har en speciell plats i bådas hjärtan.

  Matarkivet; Ja, denna helgen vet vi inte riktigt vart den blev av, den susade verkligen förbi. Potatisen än nu på plats:)

  Anna; Eller, lika trevlig som vanligt:) Lammstek blir väldans gott i klotet, mums!

  Jenny; Nej, dom hade han verkligen lyckats med.

  Charlotta; :) Kunde nästan ana det. Då kommer du att bli glad när vi ska skriva om dagens grytinnehåll också...

  Karin; Tack, det var den verkligen:)

  Chanette; Så synd, kanske är den med på någon av de andra bilderna, det blev en hel del... Ja, det var tur regnet gav med sej:)

  SvaraRadera
 13. Åh vad jag vill ha en sillamacka, helst på en gång! Kan man blunda för att klockan är 22.34? Hmnja. :-/

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!