fredag 22 juli 2011

Tranbär och vanilj...

... blir tillsammans en  väldigt god drink, inte alldeles för söt och sliskig utan istället en riktigt törstsläckande sort. Detta är en variant på den gamla hederliga Cosmopolitan, ni vet drinken som det beställs en och annan av i tv-serien och filmen Sex and the City. Istället för att blanda tranbärsjuicen med citronvodka (Cosmopolitan) så blandar du den med vaniljvodka och får då en:


Megapolitan  1 glas
4 cl absolut vanilia
2 cl cointreau
4 cl tranbärsjuice
Blanda samman ingredienserna i ett glas och lägg ev. ner några isbitar.

Släng på er den tjusigaste klänningen och ett par sandaletter tjejer, ta glaset i hand och plötsligt känns det som du borde haft en roll i filmen/serien:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

5 kommentarer:

 1. Åhå : )))))
  Det lät som en drink i min smak, mums!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar serien och filmerna! Vet inte vad det är med dessa tjejers livsöden som att har gjort att jag varit tvungen att följa dem. Kanske för att serien visar att lyckan inte finns i att vara snygg och cool.
  Har precis som många andra beställt in en och annan cosmopolitan. Och de har alla smakat så olika. Vi har även testat hemma, men inte lyckats få till det. Ska testa ert recept.

  SvaraRadera
 3. Smarrigt! Jag har faktiskt inte sett serien eller filmerna men Cosmopolitan har jag hört talas om :-) dock inte smakat. :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig twist!! Och vad skoj att det finns fler SATC-fans i matbloggsvärlden. :)

  SvaraRadera
 5. Japp precis en drink i min smak, och allt finns hemma! Tack för tipset :-)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!