torsdag 25 augusti 2011

Gulasch i Hasses kök.

I dag bjöds frun i huset på lunch hemma i Larssons kök, där Hasse hade kockat till en Gulaschgryta. En väldigt god sådan, mustig med lagom hetta, en av hans specialiteter faktiskt:) Blir ni sugna på att kocka till Gulasch så hittar ni ett recept här.

Alltid lika trevligt att käka lunch tillsammans med sin far, mycket som ska avhandlas, orkidéer som ska inspekteras (han har verkligen tumme med dom blommorna och som tur är har det gått i arv till dottern:)) och kaffe som ska drickas. Med andra ord en fin eftermiddag som vanligt i Hasses kök, tack!

Senare i kväll fortsatte temat la familia, Ankis syrra kom över med en flaska Limoncello som hon köpte med sej från Italien när hon var på bröllop där. Den ska vi testa i helgen och vi håller tummarna för att den smakar gott, men det bör den ju göra när den är rekommenderad av en tvättäkta italienare!

Nja, Jaume Serra var inget för Mårtenssons kök, tyvärr.

En annan dryck som vi däremot vet hur den smakar (även om den inte är Italiensk utan spansk) är Jaume Serra Brut Rosado. En cava som vi köpte på systembolaget för 65 kronor, nummer 7876. Inget bubbel som fick oss att hjula och slå frivolter, även om den inte heller fick den oss att vrida oss i svåra plågor...
Nej, den gjorde väl inget större intryck på oss egentligen och vi lär inte springa benen av oss för att köpa en flaska till. Faktum är att vi inte kommer att köpa en flaska till, det finns andra till samma pris som är godare! 

T.ex denna rosa cavan, Segura Viudas, mycket godare för ynka 4 kronor mer:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. gulasch sitter ju verkligen aldrig fel! själv har jag inga gröna fingrar alls och dränkte våran orkidé... och jag tyckte ju inte att jag vattnade den särskilt ofta alls. eller så vattnade jag den hela tiden eftersom jag trodde att anledningen till att alla blommorna plötsligt ramlade av var för att den var uttorkad...

  parmesanchips som man gör av parmesan räknas väl som GI-vänligt så då borde ju alla sorters parmesanchips göra det :)

  SvaraRadera
 2. Åh det är en verklig hösträtt tycker jag! Den rosa cavan ska jag titta efter på vårt systembolag i morgon, det skulle passa bra till min tjejmiddag.

  SvaraRadera
 3. Va mysigt med en sådan lunch! Och Limoncello är ju supergott! Kanske dels för de får mig att tänka på ljumna semesterkvällar i Rom. Men även för att smaken är fantastisk =)

  SvaraRadera
 4. Underbart att få lite tid med familjen och bli bortskämd, ser gott ut!

  SvaraRadera
 5. Pernilla; Det är ett gissel det där med vattningen, men hellre för lite än för mycket.
  Såklart!

  Ann-Sofi; Visst är det en klockren höstgryta, känns helt rätt i tiden:) Hoppas ni gillar de rosa bubblorna och att ni får en härlig kväll!

  Sanna; Visst är det härligt hur smaker kan ta oss tillbaka till härliga stunder. Riktiga mat/dryckminnen:)

  Matarkivet; Ja, det är inte illa alls.

  SvaraRadera
 6. Åh gulasch får mig att längta efter höstkvällar med gryta och brasa. Ha en bra helg!
  //Lottzy

  SvaraRadera
 7. Lottzy; Precis så är det:) Detsamma önskar vi dej!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!