lördag 4 februari 2012

Varm mintchoklad

Hur har ni det där ute i vintersverige, fryser ni? Har ni ström? Har ni vatten? När man hör nyheterna så undrar man ju om det är första gången vi drabbats av vinter, det verkar som det är en del som inte funkar när det blir för kallt! Men det är bra att få höra hur det är i andra delar av landet, här har vi klagat hela morgonen på att det är kallt i vår lägenhet men nu är vi istället tacksamma för att vi har värme och ström...

Hur som haver så är det, trots iskall kyla, en strålande fin vinterdag med blå himmel där den stora fina lampan har tänts upp. Det gnistrar fint i snön och det knarrar under skorna, som gjort för att bylsa på varmaste kläderna och ge sig ut på lång promenad och få lite motion. Om inte annat så är en promenad i -15 grader en bra ursäkt för att få sippa på en värmande dryck när man kommer in i stugvärmen igen. Inget ont utan att det har något gott med sig, eller hur?


Varm mintchoklad 1 mugg
2 dl mjölk
o'boypulver
4 cl minttu
vispgrädde
Värm mjölken och blanda ner o'boypulver. Blanda med minttu och klicka vispgrädde på.
Drick, njut och bli varm:)
Har ni inte Mintuu hemma så funkar det gott att hälla i Cointreau, Grand Marnier, rom, eller lite konjak istället och hips vips har ni en helt ny drink med annat namn.

I kväll vankas det matgäster i vårt kök och nästan allt fixades och förbereddes redan i gårkväll, sånt gillas. Endast dukning och annat finlir återstår. Dagen kan alltså tillbringas med en pipa och en god bok (för Håkans del alltså), lyssnande på nostalgisk musik från radions lokalkanal och fortsatt glädjeyra över att en viss Lisa hälsat på här hos oss och lämnat ett fint avtryck efter sig!

Vi hoppas att ni får en riktigt skön helg, njut och och gläds åt det fina ni har i era liv!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Varm dryck är det bästa efter att ha vistats ute i kylan, med eller utan alkohol :) Önskar er en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Burr ja det är väldigt kallt ut ca -15 men tack och lov fungerar allt här omkring. Däremot är det väldigt halt och tyvärr har vi haft flera olyckor i närheten av där vi bor. Inte kul. Tack för ett gott chockladtips! Ha en bra lördag..:-)

    P.S. Tack snälla för er positiva feedback på min bloggs nya utseende. D.S.

    SvaraRadera
  3. Vill man mysa ordenligt häller man över det goda i en termos och tar det med sig på promenaden. En kopp varm choklad nere vid havet i Ystad! Det hade suttit perfekt just nu! :)

    SvaraRadera
  4. Vilket lyx efter en promenad! Här har vi vatten, el och värme än så länge. Vi är lite oroliga inför kvällen då vi ska på kalas i grannkommunen och det förväntas bli ca 25 minusgrader här. Då vill man gärna inte bli fast i bilen mitt ute i skogen, och hur klär man sig varm och SNYGGt på samma gång? Hoppas ni får en trevlig kväll nu med gäster och allt! Kram

    SvaraRadera
  5. Visst är det kallt här med... liknande det ni har ungefär om inte lite kallare... varm dryck går alltid hem dessa dagar. Värre är det väl med det jag precis la upp på min blogg ;)

    Önskar er en fortsatt fin dag och afton, här vankas det schlageryra ikväll med riktigt god mat kram!

    SvaraRadera
  6. Oj oj, den där hade jag behövt inatt när vi promenerade hem i 20 minusgrader. Mintu är ju bara SÅÅÅ gott. Tillsammans med oboy måste det vara en oslagbar kombination.

    Önskar er en fortsatt mysig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hallå i vinterkylan! Här har vi -28 så det blir nog en chokladdryck med lite rom i. Blir det någon schlager middag ikväll?
    Ha en fortsatt trevlig helg/ Jimmie

    SvaraRadera
  8. Absolut! Utan varm (spetsad hi hi) dryck försmäktar vi i detta väder, eller nåt i den stilen. Men inför kvällen ligger bubblet på kylning ;-)

    SvaraRadera
  9. Det blir kallt här i Lund!! men varm drickan är ju perfekt hehe ;)

    SvaraRadera
  10. a de är iskallt i hela sverige,här har man -14 grader,och då behövs exakt oboy med lite sting i,mums

    SvaraRadera
  11. Här är det KALLT! Det är så att man fasar så fort man ska gå utanför dörren. Brrr. Värst är det när man ska till gymet, jag brukar nämligen traska dit i mina träningskläder, men att strutta omkring i tighta löpartights nu är ingen höjdare. Fy.

    Den där drinken låter ju alldeles underbart god! Hade det inte varit för att minttu och jag har en lite historia bara... I mina ungdoms dagar var det en populär shot-dryck. Rrrrys.

    Hoppas ni har en fin helg!

    SvaraRadera
  12. Åhhh!!!! Ljuva minnen från köket Västgöta Nation i Uppsala. Minttuu i varm choklad var en klassiker ett tag :-)

    Riktigt nostalgitripp ni bjöd på nu :-)

    SvaraRadera
  13. åh vad ljuvligt! Så perfekt i detta sibiriska-väder! :)

    SvaraRadera
  14. Alltså - där missade jag ju något! Jag skulle ju ha spetsat den varma chokladen jag drack efter den svinkalla promenaden! Får bli nästa gång, absolut! :-)

    SvaraRadera
  15. Men! Vi har ju en flaska minttu i barskåpet. Varför gjorde vi inte goa varma drinkar på det?! Hoppas på fler kalla dagar....

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!