lördag 18 februari 2012

Ystad i Melodifestivalen!

Bordet är dukat, maten klar och nu är det snart dags för gästernas entré. kvällens dukning har lite glitter och glamour över sig, silver och vitt, vi kan ju säga att det beror på Ystads deltagande i kvällens melodifestival. Jodå, vår hemstad är väldigt delaktig ikväll när Sara Li och Björn Ranelid står på scenen, Sara är en Ystadtös och deras låt är skriven av Ystabon Fredrik Andersson! Klart vi måste vara patriotiska och stötta fröken Sara, mister Ranelid och herr Andersson, hur skulle det annars se ut? Så Anne och Ingemar får snällt finna sej i att följa mello lite så där från matbordet, i alla fall i högtalarna:)

Nya dukar och servetter på bordet (tack Carina!), tulpaner i lila och vitt i vas a'la fattigmanssliver (tack Carin för julklappen!) och finaste ljusslingan från Clas Ohlsons
Vad som finns på tallrikarna och i glasen senare i kväll får ni vänta lite att få veta, men vi lovar, det kommer!

Hoppas ni får en härlig lördagskväll alla.
HEJA YSTAD!!!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

 1. Myyys! Vad fint ni har gjort! Jag kanske inte lägger min röst på Ranelid ikväll, men man ska aldrig säga aldrig.:)

  Bali!! Det låter helt underbart!!

  SvaraRadera
 2. åh, så fint ni dukat! Ha en härlig kväll med mello och en massa gott att äta och dricka. Kram.

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en trevlig kväll!
  Mina svärföräldrar sitter nog också bänkade framför tv:n i kväll. De bodde i Ystad i ganska många år och talade om för mig att de minsann visste vem Sara Li är :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt värre skulle jag vilja säga, med eller utan Mello! Vi körde raclette vid köksön under fläkten, mindre glamoröst men faktiskt riktigt gott! Hoppas ni får en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Så fint ni dukat! Hoppas ni hade en mysig kväll!

  SvaraRadera
 6. Snyggt dukat och jag hoppas maten blev bättre än vad melodifestivalen levererade :)

  Ha en skön söndag/ Jimmie

  SvaraRadera
 7. Ja, har ju inte lyckats undgå att det gick bra för Ystad. Jag såg det inte men ska kolla in på play idag eller i veckan. Gillar verkligen spektaklet även om bidragen är väldigt varierande i år.
  Vilken fin och festlig dukning. Kan ju tro att det är kungen som skulle komma på besök:)

  SvaraRadera
 8. jaså, det är alltså er som hela svenska folket är förbannade på idag för att ranelid gick vidare ;) haha. ja, vilket spektakel det är. nu har jag nog tittat tillräckligt för i år tror jag, det kröp tillräckligt i kroppen redan efter första bidraget igår...

  men det var en himla fin dukning, ser fram emot att få reda på vad ni åt för gott!

  SvaraRadera
 9. Vacker dukning och er stöttning av låten Mirakel gav ju utdelning i går;-D Om du fårgar mig så var det verkligen ett mirakel att de gick vidare igår hihi. Hur många gånger ringde ni och röstade egentligen?

  SvaraRadera
 10. Vilket trevligt bord! Där hade jag gärna slagit mig ner... Visst är det trevligt att bjuda på middag och lägga lite tid på dukningen också? Får väl vänta lite då på att se vad som serverades vid detta vackra bord.

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!