torsdag 8 mars 2012

Förrätt, fast som drinktilltugg.

Nej, det är inte någon förrätt som har åkt fast i någon kontroll eller så, det är en rätt som vi tidigare serverat som förrätt som i lördags förvandlades till drinktilltugg. Västerbottencheescake handlar det om, vår absoluta favorit bland cheescakes och förmodligen även bland förrätter! Har ni fortfarande inte provat så gör det, den är så god så det nästan är kriminellt:)  Receptet hittar du här.


Vi fick en snilleblixt om hur man kunde servera på ett lite annorlunda sätt som vi bara måste tipsa er om. Vi gjorde kakan i en fyrkantig form denna gången och det gick hur bra som helst, det viktiga är att klä formen med plastfolie så att man sedan bara kan lyfta ur kakan på ett smidigt sätt.
Därefter skar vi cheescaken i små fyrkantiga bitar och serverade olika slags toppingar i skålar vid sidan. Hackad rödlök, röd rom, strimlad kallrökt lax och hackad dill, i glasen bubblade det en Prosseco som verkligen passade fint till tilltugget. Ingen bild på flaskan dock, men på systembolagets hemsida så ser ni hur den ser ut om ni undrar.

I kväll är det åter dags för vårt vinnarlag att bege sig på Quizzkväll på Bryggeriet. Förmodligen lär det slinka ner något gott tilltugg även där, kanske dags att köpa mobiltelefon med kamera i... eller inte:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

13 kommentarer:

 1. Snyggt o gott o jag är hungrig!!

  SvaraRadera
 2. Jättevackra! Och i ett naffs skulle jag sluka dom!

  SvaraRadera
 3. ser väldigt lyxiga bitar ut dom där små,mums mums

  SvaraRadera
 4. Smart! Istället för typ blinier med de tillbehören och istället västerbottencheesecake. Där har vi två ord som tillsammans inte går att motstå. Västerbotten och cheesecake... You had me at västerbotten :-)

  Lycka till ikväll. Vinner ni någon gång eller skryter ni bara ;-)

  SvaraRadera
 5. Det borde vara kriminellt att visa något sådant här gott när det suger lite i magen ;-)
  Perfekt tips, tack.

  Hoppas ni har haft det lyckat på er kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Västerbottenost är en favorit, och dessa kuber ser fantastiskt goda ut. Smart idé att ha dem till drinken!

  Hoppas quizzet gick bra! Och vet ni, ljuset är oftast så dåligt på lokal, så bilderna blir aldrig sådär bra som man hade tänkt sig ändå... Men ha kameran i mobilen är inte så dumt ändå. Har nyss skaffat en smart telefon själv, motsträvig var jag, men börjar ge efter...

  SvaraRadera
 7. Så brukar jag servera vanlig västerbottenostpaj. Blir extra gott i munsbitar. Jag testade cheesecake varianten i påskas och den var mycket uppskattad.

  SvaraRadera
 8. Att jag fortfarande inte provat den trots att jag så gärna vill! Får bli skärpning så tack för påminnelsen.

  Trevlig helg på er!

  SvaraRadera
 9. Har tidigare sett recept på västerbottenpaj och tänkt att det ser gott ut. Västerbottencheescake är helt nytt för mig. Men ser väldigt gott ut. Smart att skära upp i bitar och ha som tilltugg. Måste provas. Tack för tipset. Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 10. Det här har jag blivit serverat för länge sen på en restaurang jag jobbat på som ung, helt " glömt bort". Nu vet jag vad jag ska servera maken för god förrätt nästa helg!
  Tack och trevlig helg// Lena

  SvaraRadera
 11. Precis lagom mumsbitar, bara att stoppa i sig direkt. Perfekt!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Jag har faktiskt aldrig gjort den här cheesecaken, men det måste jag snart ändra på. :)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!