fredag 20 april 2012

Champagnecocktail med Midori.

Hallojsan på er denna fina fredag, hoppas att allt är bra och att ni är laddade för ännu en helg. Helt oplanerad är vår helg, så vi tar det lite som det kommer och gör vad vi känner för inom rimliga och lagliga gränser:)
Helt säkert är det i alla fall att det kommer att bli god mat i helgen, långsittarfrukostar, långpromenader och förmodligen någon god drink också. Både nytta och nöje alltså, precis som vi vill ha det.

Kanske ni också är sugna på en god drink denna helgen, kanske ni har lite bubbel som ligger och skräpar i ett hörn någonstans. Om inte så finns det flera flaskor på Systembolagets hyllor för en billig peng som går finfint att blanda en god drink på. Vi provade några olika varianter av champagnedrinkar under påskhelgen, närmare bestämt tre, den godaste slänger vi upp idag och sparar de andra till en annan dag. Midori har vi använt här, en melonlikör som ingår i vårt basförråd i barskåpet och som ger en riktigt giftigt grön nyans:

Champagnedrink, eller champagnecocktail,  mums visade det sej att vara:)

Emerald   1 glas
2 cl Midorlikör
ca 15 cl champagne, eller vitt mousserande vin
Häll likören i ett kylt champagneglas och fyll upp med bubblorna.

Så, då tar vi väl och håller helg då, kära läsare, och vi hoppas ni får en riktigt härlig sådan. Njut av livet och av (förhoppningvis) det fina vårvädret, god mat och dryck!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

PS. Och jodå, det bidde vinst på Quizzkvällen igår (också) och ännu ett tacksamt tillskott lades i vår "äta-ute-sparhög". Vi fick till och med till en fullpoängare i ena ronden, tjoho! DS.

22 kommentarer:

  1. Tycker det är helt underbart hur ni njuter av livets goda på alla sätt och vis :) Njut fina vännerna, stor fredagskram till er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja, men det är väl så att livet är värt att njutas av på alla sätt och vis:) Goda drinkar eller smaskiga kakor, indisk mat eller långpromenixer...

      Kram tebax till dej.

      Radera
  2. Låter som en härlig helg i antågande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får väl hoppas på det, vi ska göra vårt bästa:)

      Radera
  3. Later spännande och det kanske skulle kunna passa med *Rapsi* ocksa ;-)
    Förr hos en väninna i Saarland nippade (läs "sörplade") vi gärna sekt/crement/champagne blandat med citronsorbet, otroligt gott och fräscht - kanske ocksa nagot för er...?

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där sa du något, det hade nog funkat hur bra som helst. Men den flaskan är vi rädda om, den smuttas det på i all högtidlighet:) Tack igen!
      Citronsorbet är riktigt gott att hälla bubblor över, vi har faktiskt sorbet kvar i frysen från sist vi gjorde det... hmmm kanske får ta och besöka systembolaget imorgon för lite bubbelköp, nu gjorde du oss suga:)

      Detsamma till dej

      Radera
  4. Hej på er,
    midori är riktigt gott i drinken.
    Drack lite goda drinkar förra helgen med bl a cointreau, smarrigt värre :-)
    Här är helgen också helt oplanerad, känns mycket behagligt.

    Ja, det blev lite oväntat slut där. Jag bara kände när jag kom hem från Turkiet och skulle göra ett inlägg, nä, nu har jag gjort detta. Så då bestämde jag att, nu slutar jag. Tack för era gulliga ord, de värmde gott.
    På återseende!
    Kram och trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Drinkar kan man ju verkligen variera i evighet, här blir det oftare nu när det går mot ljusare tider.

      Hoppas du kikar in fler gånger även om du själv stänger ner hos dej.
      Detsamma till dej.

      Radera
  5. Midori är så gott! Jag är ingen drinkfantast men nästan vad som helst som blandas med denna gröda goding får jag i mig. Även drinkar är det Mannen som står för i vårt hem, inte bara desserter. Han är jätteduktig och experimenterar gärna men den här kan ju jag fixa själv. Åh, jag kan nästan känna smaken på tungan och bubblet i gommen.

    Skål och trevlig helg kära Mårtenssons!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är det så, en absolut favorit är att bara slå Midori i lite Ginger Ale, så gottigt. Kanske mannen din sitter på några andra goda Midori-idéer?

      Skål på dej också kära Lotta!

      Radera
  6. Skål på er och ha nu en skön helg och se till att vila upp er ordentligt efter det där hemska varuhuset ni var på, jag har hört att man kan bli jet lagged flera dagar efter ett besök dit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du anar inte Moma, jetlagen håller i sej... men kanske det kan bero på åldern? Minns inte att vi var så trötta tidigare i livet:):) Eller inte...

      Skål på dej också!

      Radera
  7. Låter som en grym helg! Skönt med oplanerat. Och lite go mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket skönt att ta det i sakta mak och egen takt, helt som det kommer bara. Klart lite go mat sätter extra piff på det hela:)

      Radera
  8. Vilken läskande drink:) Det låter otroligt gott!
    Jag blev positivt överaskad över just den där skumpan, för den lilla pengen så var jag rädd att det skulle vara av sämre kvalité men ack så fel jag hade- Passade jättefint till kallskuren fläskytterfilé med senapsvinägrett:)

    Ha en riktigt skön helg!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart läskande, inte alls så läskig:)
      Eller hur, den smakade verkligen som att den skulle kostat lite mer.

      Detsamma till dejsan.

      Radera
  9. Nu snackar vi vårdrink! Får mig att tänka på en grön period Lowe hade när vi färgade allt grönt med hushållsfärg. Som mjölk till exempel... Tror hellre jag gör som ni och tar en grön drink istället.
    Ni verkar vara ena hejare på quiz! Grattis!
    Ha en härlig helg. Kram kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Misstänkte här att den skulle gå hem där - hos dej:)
      Ja, vi kompletterar varandras kunnande ganska väl i vårt lag faktiskt, det är väl så det ska vara:)

      Detsamma till er, kramar!

      Radera
  10. Vilket passande namn på drinken!

    Jag är lite skeptisk till vissa fruktlikörer sedan tonåren när man blev bjuden på vad som helst ur kompisarnas föräldrars barskåp... Men tror Midori kan vara gott fortfarande. Värst var helt klart Pisang Ambon! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst passar det fint.
      Åh Pisang Ambon, det har det väl druckits lite av genom åren:) Med apelsinjuice eller mjölk, det var bara att välja...

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!