fredag 15 juni 2012

Ett gott rosé med bubblor!

Japp då var det fredag igen, precis som vi lovade er igår, så kom nu inte och säg att vi inte håller det vi lovar:) Här nere har vi bjudits på ett perfekt sommarväder idag, lagom varmt och sol hela dagen, precis som man vill att det ska vara en fredag i juni. Ja, vilken dag i veckan som helst faktiskt...

Säkert är det flera av er som gärna sippar på ett glas med rosévin nu när sommaren är här, det känns verkligen som att rosé är något som hör denna årstiden till.
Sist vi besökte alkoholbutiken så hittade vi flera nyheter på just hyllan för roséviner och en hel del av dom såg riktigt lockande ut. En av flaskorna som fick följa med hem till köket var en bubblande nyhet från "down under" som visade sej vara en höjdare för våra smaklökar. Precis så där krispigt friskt som passar perfekt för en eftermiddag på balkongen i solens sken.
Att vi sen satt inne i matrummet och att det bara fanns moln på himlen den dagen vi provade vinet behöver vi ju inte bry oss om... endast fantasin sätter gränser!

Alltså, Clarise rosé, nummer 7729 till fyndpriset av 89 kronor. 
Testat och rekommenderat av Mårtenssons kök!

Ha nu en riktigt härlig helg, njut av livet, maten och allt annat fint som ni bjuds på!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

22 kommentarer:

  1. Kolla om ni får tag på en Weißherbst, det torde passa er smak! Är ett jättegott vin av röda druvor men gjort på det sätt man gör vitt vin. Förs under rosé på systemets sida (f.n. tyvärr utsålt). Alla svenskar som provat det jag har haft med i alla år har tyckt om det!

    Sitter här med era (utskrivna) recept på cannelloni och laxgratäng och funderar på om man inte kan slå två flugor i en smäll och göra laxfylld cannelloni med ost och saffranssås... Där skulle ett glas Weißherbst eller Rosé också passa bra ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. kanontips, vi lägger det på listan "att prova".

      Tycker det låter som en riktigt bra idé, två flugor på smällen där!
      Bra helg hoppas vi att du också haft.

      Radera
  2. Och ha en bra helg förstås!

    SvaraRadera
  3. Härligt med lite rose p fredagen. Trevlig helg på er!

    SvaraRadera
  4. Va?! Rosa bubblor jag inte har testat? Okej, jag litar på er. Två rosa favvisar är annars Rotari och Louis & Bouillot.
    Trevlig helg! Och grattis ännu en gång för er medverkan i BRB. Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad är det du säger, hur är detta möjligt! Tror absolut att du hade gillat detta också, vi har ju samma smak vad gäller bubbel.

      Tack, hoppas din helg varit fin och att semestern blir härlig!

      och tack igen:)

      Radera
  5. Hmm rosa bubbel, eller rosa överhuvudtaget är inte riktigt my thing. Men man kan inte gilla allt (eller?). Men det är väldigt festlgit med rosa bubblor, det går ju inte att komma ifrån!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej Kim, man kan faktiskt inte tycka om allt (oavsett vad mattanterna sa i skolan...) Du får fylla glaset med din favorit istället:)

      Radera
  6. Spar tipset då dottern och jag ska bort en helg och jag tänkte ta med mig en flaska rosa bubbel och fira att hon vuxit upp till en stor fin ung dam min lilla unge!
    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon, hoppas den unga damen ska gilla bubblorna. Så härligt det låter med en helg tillsammans, hoppas ni får det riktigt roligt tillsammans!

      Radera
  7. Vilket härligt tips, passar ju perfekt tills man snart får avnjuta ett glas rosé i solen igen :D

    SvaraRadera
  8. Tack för bra tips! Alltid bra att ha när man står där och ska välja. Jag är inte överförtjust i dessa drycker men gärna när det är något festligt på gång, och en vanlig fredag i juni med bocchiapremiär på landet är ju ett sådant tillfälle.

    Trevlig helg och kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego! Det smakade faktiskt som att det skulle passa på en bocchiapremiär riktigt bra faktiskt, precis vad vi sa när vi drack det... "Nu skulle vi ju spelat bocchia till vinet!" Eller, det satt som en bocchiaboll på smalbenet:)

      Detsamma hoppas vi att du haft.

      Radera
  9. Jag drack det här vinet igår hos min kära mor. Slurp sa det så var det slut. Herrans vad gott det var. Farligt med så goda viner för jag dricker så sällan så jag kände mig som en berusad, fnittrig 18-åring på nytt....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, men ser där ja! Visst är det ljuvligt gott, och då går det undan:) Inte dumt att få känna sej som en fnittrig 18-åring igen, låter härligt oavsett med elelr utan rosé!

      Radera
  10. Drack rose oxå i går, men vi testade coeaux D´aix-enprovace ekologiskt.
    Ska kolla in eran rose ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, då byter vi då, vi testar ditt och du vårt, låter som en bra deal:)

      Radera
  11. Lite bubbel kan förgylla vilken dag och maträtt som helst. Är det då även sol och till det toppenmat, ja då är det rena himmelriket!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är det så, helt rätt:)

      Kram på dej.

      Radera
  12. oj vad mycket gott. Som vanligt :) Lax, canelloni, majsbröd och jag minns inte allt. Jo, rosé var det visst med :) Mycket nytt att testa med andra ord! Ha en fin vecka!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!