tisdag 7 augusti 2012

Bananpannkakor, på Ankis vis

Har ni sett filmen Masjävlar? Om inte så tycker vi absolut att ni ska ta och göra det, dels för att det är en väldigt bra film men också för att ni då förstår oss lite bättre när vi skriver "När vi var på Bali".... och tycker att det är lika kul som vi tycker:)
Så alltså, när vi var på Bali då åt vi bananpangkakor till frukost nästan varje morgon. Ja, inte bara pangkakor då, vi åt ju av allt annat gott som det också fanns att välja mellan, men just bananpangkakorna slank det ner en ansenlig mängd utav. (sa vi förresten att inte bara resväskorna vägde mer på hemresan?)

Så idag när Anki var lite sugen på lunch så föll det sej som så att hon just läst hos Lotta om pannkakor och resten kanske ni kan ana er till? Så klart det skulle brassas plättar i vårt kök också, och inte vilka plättar som helst utan naturligtvis bananplättar. Det fick bli enklaste möjliga väg till färdiga resultatet eftersom hungern knackade ganska hårt på dörren, så ett basrecept på pannkakor vispades samman och sen skars banan ner allteftersom plättarna brassades.
De av er som följer oss på facebook har redan fått en liten tjuvkik idag och receptet som utlovades där bjuder vi alltså er på nu. Ja, vi bjussar även på er som ännu inte hänger med på facebook, för så snälla är vi:


Bananpannkakor, eller bananplättar ca 20 små plättar, eller 3 stora pannkakor
1 dl dinkelmjöl
2 dl mjölk
1 ägg
en nypa salt
Till stekningen
½-1 banan
Vispa samman mjölet med 1 dl av mjölken till en klumpfri smet.
Vispa sedan i resten av mjölken, ägget och salt.
Hetta upp plättlaggen (eller stekpannan) och klicka i smör.
Lägg i bananskivor och slå på smeten direkt.
Ät som dom är eller synda lite extra och servera glass eller grädde till.

Eftersom månadens tema på bloggen "Söta saker" är reseminnen så passar det väl utmärkt att banan-pannkakorna blir vårt bidrag?
När vi var på Bali.... hmm hmm hmm....:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x.

22 kommentarer:

  1. Jaha! jag brukar alltid mosa bananerna och hälla i smeten när jag gör bananpannkakor/plättar. Men era variant låter ju också väldans gott ut.

    SvaraRadera
  2. Ja, och vem blev inte sugen på bananpannkakor nu då?! Kommer inte ihåg om det var på bali eller i thailand som jag åt himmelska bananapannkakor med kokos och lime. YAMMI!!

    SvaraRadera
  3. Jag som älskar banan! Måste prova att ha det i pangkakorna nästa gång. Tack för tipset! Masjävlar är bra :-)

    Att äta gott och mycket på resa hör liksom till. Det är ju en del av upplevelsen. Så länge man slipper betala för övervikten på hemresan :-)

    Hoppas ni har bättre sommarväder än längre norrut :-(

    Kram + kram

    SvaraRadera
  4. Hej finisar klart man vill följa er på facebook : ) plättar mums kramar i massor Sofia

    SvaraRadera
  5. Har inte sett Masjävlar men, när vi var på Bali... år vi också bananpangkakor ;) Gott var det. Måste erkänna att Nutella på och en klick glass till också är vansinnigt gott.

    SvaraRadera
  6. Pannkakor och banan, det kan ju inte bli bättre. Jo, möjligtvis med en klick grädde till! :)

    Visst är filmen underbar...jag har den och kollar alltid på den, när jag kommer hem från mina hälsotrippar till Dalarna! Hade ni sådana där blomstergirlanger med er hem, som man kan köpa på Bali.... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nope, några girlanger fick vi inte plats till, bara orkidéerna man fick av flygvärdinnorna när det var dags för landning. Förmodligen för att fira att vi inte störtade:)

      Radera
  7. Ja, hmmm hmm hmmm. Eller mmmm mmmm mmmm, ser inte tokigt ut alls. Lite grädde på det så är man i hamn.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Låter jättegott! Till varma bananer passar flytande honung väldigt bra... Har ett utskrivet recept på nötplättar från vardag.nu liggande här, det blir nog att blanda i lite banan i ett par när jag testar.

    SvaraRadera
  9. Mmm vilka godingaar!!!! Jag hade gärna tagit dessa med chokladsås och vipsad grädde:)

    SvaraRadera
  10. åh va gott de låter,aldrig testat men får nog göra nästa gång de blir pannkakor

    SvaraRadera
  11. Mina barn gör ofta bananpannkakor men jag som inte gillar vare sig banan eller pannkakor är helt körd i detta avseende. Men koppen och fatet på bilden är vansinnigt vackra och så gillar jag er på Facebook så klart.

    Ja, jag gillar er annars också. Er blogg är lite annorlunda, med ett skönt stuk. Bra blandning av tänk och tyck och fantastiska recept. Dessutom är ni så gulliga (löjligt ord, jag vet) tillsammans. Jag blir glad av att läsa er blogg och kommer på mig själv med att sitta och tycka att ni är småmysiga, fast jag "bara" "känner er" över bloggen. Lite härligt faktiskt!

    Ha en fin dag, ni inspiratörer! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok, gillar du koppen och fatet är du ursäktad för att du inte gillar pangkakor och bananer:)

      Och nu rodnar vi som bara den när vi läser dina fina komplimanger, du är alldeles för snäll! Men vi suger i oss, och lägger det på minnet till de dagar då det ibland tar emot att sätta sej vid datorn. Då betyder det så mycket att veta,
      kramar från oss båda till dej Erika!

      Radera
  12. Har legat på min to-do lista länge. Ser så himla gott ut och känns som ett toppenmellis då det även är dinkel i. Bra tips!

    SvaraRadera
  13. Nej ni, masjävlar har jag inte sett men nu blev jag riktigt sugen, bara för att få veta precis hur kul det faktiskt är med era "när vi var på Bali"meningar ;) De här pannkakorna kan inte ha varit svårslukade på morgonkvisten, jösses vad gott, och det verkar ju inte så trixigt heller! Måste helt klart testa :D

    SvaraRadera
  14. Mums mums yummie, detta ska jag testa framöver... var så säkra. Det låter ljuvligt gott... fortsätt ni ett tag till på temat Bali... jag gillar det då för sure! Kram på er!

    SvaraRadera
  15. haha, det var det första jag tänkte när ni skrev att ni skulle till bali tidigare i våras. "på bali? men du kan väl ingen engelska?!" och ja, det vore väl konstigt om inte jag hade sett masjävlar förstås ;)

    banan är jag ju däremot inte alls förtjust i, och speciellt inte i mat och mitt pannkakstycke är ju också obefintligt så det hoppar jag nog faktiskt över :)

    SvaraRadera
  16. Plättar ett poppis mellanmål hos oss. Ska vara plättar och inte pannkakor, viktigt att de ska gå att trycka in med händerna ;-) Får skiva i lite bananer nästa gång.

    SvaraRadera
  17. Ha ha, Michael och jag har också ett citat från Masjävlar som vi brukar köra med "Du jobbar med daaata" :) Men den med Bali har man ju fnissat åt också. Och jag vill iallafall höra mer om Bali, keep it coming!
    Plättar är mums! Och med banan i måste det bara bli bra! Det finns ett thaiställe här i gbg som serverar banan- och kokosplättar till dessert. Gott? Skojar du?!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!