fredag 17 augusti 2012

Livets gåtor...

Fina lilla håriga frukt, varför är du så mycket godare i platt form? 

Djupa, filosofiska funderingar i Mårtenssons kök...

Någon som har svaret, eller någon bra idé om varför en platt persika smakar så mycket mer än en rund?
Själv tänker vi att platt frukt ger en mer koncentrerad smak, all den smaken som finns i en rund persika har liksom komprimerats i den platta formen. Oavsett vilket, så smakskar vi i oss en hel del sådana här godsaker i dagarna, det är bara att passa på så länge tillfälle ges.

Men annars så önskar vi er en härlig helg, sol på himlen eller regn till de som önskar det.
Massa god mat, god dryck och att ni helt enkelt får njuta av livets goda!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

9 kommentarer:

 1. Ja, de är riktigt smarriga minsann! Min teori är att de är korsade och då blir det mer smak eftersom den får egenskap efter två olika sorter... men jag kan ha fel :) Då var den där fredagen här som ni sa i måndags...trevlig helg önskar jag er, kram!

  SvaraRadera
 2. Aldrig testat platt persika. Men det ska göras nu då = ). Tjusig bild ni fick till! Trevlig helg på er.

  SvaraRadera
 3. Hm, aldrig funderat på det faktiskt. Men nu fick jag något att fundera på. Får återkomma med svar om jag kommer på något klokt. (Tror jag inte jag gör dock ;o) )

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också dessa donut peach, som de heter på engelska :) Söta och goda!

  SvaraRadera
 5. Visste inte ens att det fanns "platta" ? Vilken tur att det finns små gåtor att fundera på så man håller de små grå i trim...

  Hoppas ni har en riktigt fin och god helg!

  Kram + kram

  SvaraRadera
 6. Har aldrig tyckt att de platta ser goda ut så jag har inte vågat prova, men skall testa nu. Spännande tack för tipset.

  SvaraRadera
 7. Äsch, det är bara sådan jag är! Liten, hårig och underbart god.

  // MVH, persikan

  SvaraRadera
 8. Och jag som inte ens visste att det fanns platta och runda persikor... skärpning på mig, måste bli bättre på att äta frukt! (Och fisk. Och sallad. Host, harkel.) Hoppas att ni har haft en finfin helg! Här har vi haft det jättebra, idag har det varit riktigt varmt. Kul att ni testade bajskaffet, förresten! Kram!

  SvaraRadera
 9. Paraguyaos! Yum! Älskar dessa så mycket mer än vanliga, träiga persikor.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!