söndag 7 oktober 2012

Sista stoppet... eller?

Nu har vi nått slutet på vår resa och det som nu återstår för oss att visa er är lite bilder som vi tog på hotellrummet och på hotellfrukosten. För vad är en hotellövernattning utan en tillhörande frukost?
Nej just det, ingenting! Och frukosten på Ystads Saltsjöbad var vi väldigt förtjusta i, så förtjusta så att vi absolut helt säkert kommer att äta den flera gånger. Vi har ju nämligen turen att bo väldigt nära, så nära så att vi kan bege oss dit ut bara för att avnjuta allt gott...JIPPI!

Vårt rum, nummer 443, hade utsikt över stranden, bryggorna och havet. Tänk, detta är så bekanta vyer för oss, vi går ju ofta och promenerar på strandvägen utanför hotellet, men att se det på detta viset blir som något helt nytt! Man ska verkligen prova att turista i sin egen hemstad, det kan vi klart rekommendera:)
En flaska bubbel, lite godsaker till det-tack så mycket! En tom strand med vinande vind, tången i stranbrynet och lätt grå himmel, vi är bortresta men ändå hemma:) 

Toan med lampan som fru Mårtensson förälskade sig i, det var nära den fick följa med hem:) 
I en påse under lampan hittade man hårfönen, små genomtänkta detaljer som gör att det känns lite extra speciellt. Ja, alltså påsen som fönen låg i, inte själva fönen...
Möjligtvis kunde dörrarna till toan varit lite mindre avslöjande, speciellt för de rumskamrater som inte kände varandra tillräckligt...
Sängen, ljuvligt skön att vila ut i efter alla intryck, upplevelser och skratt! 
Som det SPA-hotell som Saltan är så finns naturligtvis den obligatoriska badrocken och innetofflorna på sängen, bara att ta på och svassa runt bland korridorerna i. 
Fast det får bli nästa gång, denna gången fanns det ingen tid för svassande:)

Frukosten så, där de två Oscarsen gick till Ägg Benedict och croissant för bästa huvudrollsinnehavare! 
Dom där äggmackorna kunde vi knappast få nog av, receptet tack! 
(Eller är det en väl förborgad hemlighet?)
Bröd i långa banor, grova, fina, hårda och mjuka. 
Frön och frukter, fil och yoghurt, puffat dinkel var en trevlig upptäckt. 
Plättar, med nutella, ja tack!
Kusmi Tea - finte, Ankis två favoritsmaker var rosa och grön. Sweet love och pepparmint.
I Håkans mugg fanns kaffe, i bådas glas Brämmhults apelsinjuice. 

Så till slut vill vi tacka för en så bra idé som Matresan ju faktiskt är. Är man intresserad av mat, att laga, köpa, äta och umgås runt mat så är det absolut väl värt att ge sig iväg på resan. Vi skulle definitivt kunna tänka oss att återvända och det är inte ofta vi gör det när det gäller resmål:)
Ett extra tack riktar vi till Rosa Gustavsson på Saltan som hjälpte oss att ordna och dona inför besöket, din hjälp var ovärderlig!
Och så slänger vi iväg en extra kram till alla våra medresenärer, tack för att ni åkte med och gjorde helgen oförglömlig! Hoppas vi ses snart igen för nya äventyr, facklan är överlämnad:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

 1. Vilket fint hotell och utsikten är väldigt uppskattad! Hotellfrukosten är viktig och för mig måste det finnas croissanter för att frukosten skall kännas fulländad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, både hotell, utsikt och frukost var väldigt uppskattat:)
   Croissanter och pannkakor är för oss nästan ett måste numera...

   Radera
 2. Hotellfrukost är nästan den enda frukost jag äter ;-) Behöver mycket tid på morgonen (och mycket kaffe) innan jag är beredd att äta något. Köper ibland croissants som görs färdiga i ugnen. Fortfarande varma, med en liten *skiva* kallt smör till varje tugga är de underbara! Men på utlandssemestern framåt halv 10 kan jag äta ägg och bacon varje dag en hel vecka eller mer ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man ligger ju helt klart i läs vad gäller sin egen frukost hemma:)
   Förra årets semester så åt vi så mycket ägg och bacon så vi knappast orkade se ett endaste litet ägg på flera veckor efteråt!

   Radera
 3. Kusmi-te, wow! Min oscar gå till teet - givet! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var gottigt med teet, kändes helt klart lite lyxigt:)

   Radera
 4. Den där påsen till fönen var ett stort plus (och fönen förståss). OCh frukosten. Och utsikten. Och.... ja, det var en totalupplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltihoppa tillsammans blev en riktig fin upplevelse!

   Radera
 5. Påsen till fönen trodde jag var Lottas skopåse eller något sånt ;-)
  Saltan var helt fantastiskt! Jag åker gärna tillbaka, fast då tror jag att det blir en kärlekshelg med Berra. Det var synd att Lotta och jag för sent insåg att vi skulle bjudit in oss med armbågen till er på bubbel...
  Tack själva för allt trix och fix!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kollade du inte i den?
   Ja du, där satt vi ovanför er och bubblade... men nästa gång så, då bubblar vi tillsammans! Vi bubblade med bubblet från dej i fredags, tackar!

   Vassego!

   Radera
 6. Ja, det var verkligen ett bra tips det här! Hoppas att de har det till våren också.

  Den där Ägg Benedict - gud vad gott det var. Mumsade i mig flera stycken, när jag var där. Måste vara osten, som gör att det blir extra gott! :)

  Fina bilder!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får vi hoppas, de har haft det hela detta året så det bör ju finans kvar. De är ganska snabbt fullbokade så det lutar ju åt att det är populärt iaf:)

   De äggen kommer vi att drömma om läääänge, och som tur är så har vi ju Saltan så nära så vi kan sticka ut och njuta av frukosten snart igen!

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!