fredag 22 februari 2013

Köpta hamburgare, dom bästa hittills!

Halloj alla fredagsfirande människor där ute, hoppas att allt är bra med er. Här har vi just avslutat kvällens middag och innan vi flyter ut i soffan så tänkte vi bjuda er på ett matnyttigt tips. Ett tips som kanske kan komma till nytta nästa gång ni är i Malmö och känner er sugna på en smarrig hamburgare av bästa sort.
Vi snackar om ett hamburgerhak vid namn "Tusen&2" som ni hittar på Bergsgatan 6, ett stenkast från Triangeln. Här får man en meny i handen som kan få den mest beslutsamma personen att få enorm beslutsångest, det finns i runda slängar ca 30 olika burgare att välja mellan så ett tips är att tjuvkika på
deras meny innan ni kommer dit.

Köttet (100 % nötkött) till hamburgarna maler de själv, det är alltså inga perfekta runda biffar som ligger mellan bröden men vad gör väl det när de smakar så gott som de gör här. Som tillbehör väljer man mellan pommes, klyftor, sallad eller bulgor och man får en liten skål med riktigt god vitlöksdippa till. Pommes tog vi båda och de var krispiga och goda. Det enda som vi kanske tyckte var lite tråkigt var brödet, burgare som dessa förtjänar att ligga mellan två skivor riktigt gott bröd! Ett vanligt vitt köpebröd kändes felplacerat och nästan lite sorgligt...
Något väldigt positivt däremot, och för oss väldigt överraskande, är att man kan äta burgare här även om man inte äter nötkött. Alla deras olika hamburgervarianter kan fås som vegetariska, veganska, eller med fisk, kyckling eller falafel och det är ett stort plus, tycker vi!
Så, vad åt vi då?

Jo, herr Mårtensson satte tänderna i en burgare vid namn Juggernaut, som enligt menyn är deras mest extrema variant, och såg så lycklig ut så. Chipotleglazen som flödade var spicy precis som jalapenosen var, jordnötssmöret, baconet och lökringarna fulländade hela skapelsen, inget att klaga på där inte.

Fru Mårtensson tog det säkra före det osäkra och valde en Americana, en klassisk variant med bacon, cheddarost och majonnäs och såg glad ut hon ock. Dock kändes den ensamma skivan ättiksgurka lite väl i snålaste laget, speciellt när man är väldigt glad för just "ättiksgorka".

Inredningen lämnar kanske en del att önska, men det är inte för att beundra pressvecken på de vita dukarna eller glansen på silverkandelabrarna som vi återvänder till Tusen & 2. Det blir för att prova fler av deras spännande burgare!

Och nu, nu är det dags för oss att önska er alla en fin helg. Ät gott, drick gott och lev gott.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

24 kommentarer:

  1. Vilken syn att jag hälsade på er just nu. Klockan är 20.51 och jag har borstat tänder, men så blev jag så sugen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja, dom burgarna kan säkert få vem som helst att bli sugen...

      Radera
  2. Så gott, kanske skulle ta en tur till Malmö nästa gång vi hälsar på mina föräldrar i Landskrona

    SvaraRadera
  3. Har vänner som är flitiga besökare på deras restaurang både i Malmö och Trelleborg. Jag har dock inte lyckats ta mig dit än, får bli nästa gång vi hälsar på svärföräldrarna nere i södern :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. VI hade säkert också varit väldigt flitiga besökare om vi bott i Malmö, det fanns ju några sorter att prova på:)

      Radera
  4. Kanske borde kolla in det nästa gång vi är i Malmö! Av någon anledning hamnar vi alltid bara på Jensens, men det finns ju så många andra alternativ!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj ja, det borde ni verkligen. Jensens är inte fy skam det heller men deras burgare kan inte mäta sig med dessa!

      Radera
  5. Ah man tackar för tipset. Jag har tre burgarfantaster i familjen och kan väl tänka mig en själv med så detta får vi så klart testa! Men nästa gång blir det väl korv i Malmö eller ;). Själva njuter vi mat i Storstan denna helg, inte dumt det heller men kan meddela att det mörknar tidigt och är attans kallt här i norr ;). Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vassego, hoppas nu verkligen att ni också tycker att det är gott... Skojar du, klart det blir korv nästa gång Mårtenssons kommer till den skånska huvudstaden:)
      Det låter inte dumt att njuta av maten hövvestan heller, även om det är kallt och mörkt...

      Kramar

      Radera
  6. Jag är en sucker för hamburgare och väljer väldigt ofta det när vi äter ute. Jo, det beror klart på restaurangen, men om det är ett mellanställe då. Man vet vad man får så att säga, men bara om de är "hemmagjorda". De här ser riktigt fina ut, blir allt lite sugen så här på förmiddagen.

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här fanns det annat att välja på också, men det kändes som att det är hamburgarna man går hit för. Lite som hamburgerhimlen, du hade älskat det:)

      Kramar

      Radera
  7. Köpta hamburgare brukar inte vara min grej, men de ser riktigt läckra ut. Men jordnötssmör... hm, mysko. :)

    Ser att ni slog till och gjorde egen müsli, det lär inte bli sista gången gissar jag.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja jordnötssmöret kändes nästan som det minst mysko när man ser deras meny... men så gott så!

      Absolut inte sista gången vi gör müsli, det kom så många goda tips som vi måste testa.

      Tack, hoppas ni haft detsamma.

      Radera
  8. Synd att jag nästan aldrig aldrig är i Malmö. Den burgare ser galet god ut!
    Trevlig helg / Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte alla som har turen att bo nära:) Galet var precis vad det var.

      Tack, hoppas du haft detsamma.

      Radera
  9. Tips på bra hamburgerhak kan man ju inte få för många av. Minst ett i varje stad :-) Det är många som satsar på att mala själva nu, som inser smak- och kvalitetsskillnaden. Har till och med hittat till butiken, grovmalen högrev och ryggbiff, format och klart till burgare. Riktigt bra att steka på själv!

    Ha en riktigt trevlig helg!

    Kram + kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det kan man verkligen inte få och detta är absolut det som gäller i Malmö. Visst blir det en otrolig skillnad när det är "hemmamalet", så mycket bättre.

      Tack, hoppas du också haft det gött.
      Kramarna

      Radera
  10. Tack för tipset! Får bli ett besök där tror jag. ;) Ha en skön lördag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod, hoppas du gillar dom lika mycket som vi gjorde.

      Tack, hoppas din söndag också varit bra.

      Radera
  11. Wow, vilka annorlunda hamburgare! Låter mycket gott... men vad är det vi ser? De har inte bakat brödet själva!?! ;) Säger vi som nyss gräddat en plåt med egna hamburgerbröd ;)

    Trevlig helg på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis så reagerade vi också, brödet kändes lite felplacerat...
      Tack, hoppas ni också haft en fin helg.

      Radera
  12. Ni ser mätta ut! ;) Lördagskramar till er finisar!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!