söndag 16 juni 2013

Veckans underlättare.

Midsommartjohesan!
Jaha, då går vi mot ännu en festlig vecka i sommar-Sverige, det vill säga midsommarveckan.
Hoppas nu vi får högtryck i hela Sverige för sol vill vi ju alla ha, så att vi kan sitta ute och njuta av sill och nubbe och en smarrig efterrätt därefter. En dans kring midsommarstången sitter ju aldrig fel det heller...
När vi var lite yngre så var det fest i dagarna två men det får vi hoppas vi slipper i år, knappt vi pallar en kväll nuförtiden, åldern tar ut sin rätt...:)

En sån här vecka är det ju bra att ha en meny klar, så vi har valt ut några guldkorn från våra gamla inlägg för att underlätta för er, så snälla är vi:


Måndag: Vi kickar igång veckan med ett vegetariskt alternativ, en grönsaksgratäng med oströra.
TisdagKorvgryta som Ankis mor gjorde den, servera den med stark senap så den blir fulländad.
Onsdag: Vi fortsätter med en klassiker och serverar spagetti med världens godaste köttfärssås.
Torsdag: Laxwallenbergare blir det för att fira lillemidsommarafton.
Fredag: En god drink att bjuda på när självaste midsommarafton är på plats, jordgubbsmargarita!
Lördag: Tacokryddad kotlett med god salsa och om ni orkar kan ni baka ett gott majsbröd till...
Söndag: Då är ni säkert på hugget igen så en kycklingpaj med fetaost och oliver avslutar veckan.

Restaurangbesöket igår kväll intogs i ett ösregn som hette duga! I samma ögonblick som vi alla lämnade vår lägenhet efter lite förbubblande så öppnade sej himlen och molnen hällde ut allt vatten som fanns på lager:) Så efter en snabb konferens under ett träd blev det taxifärd istället för en härlig solskenspromenad ner till restaurangen och efter ett tag så var både våra kläder och vi torra igen. Tack och lov slutade regnet lika fort som det började så vi kunde njuta av en välbehövlig promenad hem till Björkenäs för kaffe och god kaka. Även hemfärden kunde ske till fots, det var till och med riktigt skönt att flanera hem i natten.
Receptet på kakan ska vi tvinga oss till för den kakan vill vi absolut att fler ska få prova, mmmm...

V hoppas ni haft en bra helg, vill ni bjuda oss på en helgrapport så får ni mer än gärna göra det, det är alltid lika roligt att se vad ni hittat på med!

Ha nu en finfin vecka allesammans, på återseende i morgon!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Jag tackar och tar emot den färdigplanerade menyn. Efter 1½ vecka med bara fester tar tröttheten ut sin rätt och jag orkar knappt tänka på att jag ska planera upp veckans mat. Två stora examaensfester har jag själv hållt i den senaste veckan och dessurom har jag varit gäst på tre fester. Inatt
    sov jag 11 timmar i sträck...helt slut, hihi:)

    Ha en härlig och glad midsommarveka! Sommarkramar till er

    SvaraRadera
  2. Härlig meny och jag hoppas också på mycket solsken och värme även om regnet just för tillfället öser ner här utanför. Helgen har varit trevlig här med mycket promenerande i goda vänners lag. Skönt när man kan förena nytta med nöje så att säga. Söndagskramar till er och hoppas ni får en bra start på kommande vecka!

    SvaraRadera
  3. Grösaksgratängen ser otroligt god ut! Vi är hemma i Finland och igår kom vi till landet, till mina föräldrar. Idag har vi träffat min syster med familj. Skönt att vara på landet :) Kram

    SvaraRadera
  4. Mmm..massor av godsaker. Tack för fina tipsen! Den här helgen har vi försökt att ta det lite mer lugnt. Veckan som har varit var galet intensiv med skolavslutning och picknick mm mm. Ha en bra vecka. För min del är det nedräkning. Fyra dagar kvar...sen..

    SvaraRadera
  5. Tack för inspiration! Visst är vädret helt galet nu! Just de där plötsliga och vräkiga regnen... Idag har jag upplevt hagelskur både på landet och hemma i stan. Helt galet med en vit gräsmatta på landet och knarr under skorna när man gick på haglet :-) Hoppas det blir mer stabilt till midsommar.

    Ha en riktigt fin vecka tillsammans!

    Kram + kram

    SvaraRadera
  6. Gott, gott, gott! Speciellt kycklingpaj har jag fastnat för! Längesen det lagades paj här i mitt kök! Tack tack för påminnelsen!
    Ha en fin måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Här har det också vräkt ner! Hunden vill inte gå ut, men potträning funkar inte på honom så vi får vackert hasa oss ut några meter ändå.

    En massa god mat gör ni! Jag läser, dreglar, kopierar och sparar ner i min mat-mapp.

    Här på västkusten ska det regna på midsommar men vi ska ändå ingenstans. Flyttstädning av Johans hus denna helg, och då orkar vi ingenstans på kvällarna. Det blir nog en sillbuffe för två den kvällen och en mysfilm. Funkar bra det också när man är två. Kram!

    SvaraRadera
  8. Wow! Det var mycket att välja på! Tack för fina recept!
    Kram!/ Gosia

    SvaraRadera
  9. Jag kör med "frozen strawberry vodka" efter att ha sett inspirationen här på er sida: frysta, men färska jordgubbar mixas med socker(lag) och massor av färskpressad lime!
    Om man vill häller man i så mycket vodka man vill ha, inte mycket i mitt fall för jag gillar inte alkoholsmaken, för beskt för mig som supersmakare!

    Men jag har precis upptäckt att ju mer socker och lime, desto mer döljs spritsmaken, så nu kan jag väl komma upp i "normaldos" i ett litet vackert drinkglas... ;)
    Alltså, jag klarar egentligen inte ens av lukten av vodka och höll på dö av att lukta på tequila och whisky...

    SvaraRadera
  10. Kul att ni också börjat med veckomenyer, det är alltid uppskattat när man stöter på dem! :-)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!