fredag 31 januari 2014

Midoridrink och några goda tips inför melodifestivalen!

Så, då är ordningen återställd i världen och det är åter fredag och dags att fira helg! I det Mårtenssonska köket firas det lite extra denna fredagen faktiskt, för från och med nu är det lediga fredagar som gäller för oss båda. Vi kommer att lägga tonfisk på våra tallrikar och slå bubblande rosé i glasen för att festa till det lite extra, det gäller ju att ta varje tillfälle i akt:)

Vi bjuder er på en giftgrön drink och till den några olika matförslag från vårt receptskafferi. Vi tänkte nämligen att det kunde passa inför denna helgen, helgen då melodifestivalsyran börjar sin resa genom vårt land. Den första delfinalen drar ju igång i morgonkväll i Malmö och då är det tänkt att Mårtenssons ska placera sina rumpor på två av stolarna i arenan! Tyvärr är det strängeligen förbjuder att medföra mat och dryck in i lokalen, det står det i förhållningsreglerna som vi fått hemskickade från våra medresenärer. Vår picknick korg får därför stanna hemma, men till er som ska bevittna spektaklet hemma i tv-soffan har vi alltså några goda tips som kanske kan passa att mumsa på till skönsången som ska ljuda ur högtalarna:


Margaritamidori   1 glas
5 cl Tequila
3 cl Midori
2 cl pressad lime
salt till kanten på glaset
limeskiva
Fukta kanten på glaset med limesaft och doppa kanten i salt.
Blanda tequila, midori och limesaft i glaset, eller i en shaker om du har det.
Lägg i isbitar och garnera med limeskivan,
servera.

Under fliken drinktilltugg hittar ni många smaskiga förslag på plockmat som passar fint att ha på soffbordet och äta er mätta på. Vill ni har något mer matigt och inte flera olika smårätter så kanske det kan passa med paj eller tacokväll istället framför tvrutan. Här har ni några olika förslag som vi blev väldigt sugna på när vi bläddrade i skafferiet:


Avokadopaj som passar finfint till räkor

Pulled pork i två varianter denna med bland annat krossade tomater, kanel och spiskummin 
eller denna med chili och barbecuesås.

Spara tacomiddagen till lördagen och testa vår favorit 
Till pulled pork eller tacofärs ska det naturligtvis bjudas guacamole:) 

Så, då hoppas vi att ni har så ni står er i helgen, melodifestival eller inte. Kollar ni på tvn så håll utkik efter två glada Mårtenssonare, kanske - men bara kanske - iklär vi oss våra fina silverglittrande nyårskreationer, så ni lättare ska få syn på oss där i åskådarvimlet! 
Vi önskar er alla en riktig kanonhelg, ta det lugnt i trafiken om ni ska ge er ut på vägarna. Och glöm inte bort att lägga något gott på tallrikarna! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

  1. Det är så synd att vi missar varandra! Hade varit grymt kul att stråla samman i Malmö. Jag lovar hålla utkik efter ibland publiken.
    Många fina tips ni kommer med! Tur att det är tre delfinaler till och en final som vi ska äta något gott till.
    Ha en underbar helg. Kram på er! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är det, vi blev så glada när du också skulle dit, men så besvikna när vi förstod att ni skulle se genrepet på eftermiddagen:( Men, men,vi ska försöka överleva för det kommer väl fler gånger!
      Japp, det är tur det, för det kryllar av goda tips runt på alla bloggar:)
      Hoppas ni får en riktigt fin helg i Malmö,
      kramar

      Radera
  2. Hoppas ni får en fin melodifestivalkväll. Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
  3. Jag har helt missat att det är NU mellohistorien drar igång. Tur att ni och andra bloggare påminner mig! Ska bara övertala Daniel att vi ska kolla på det på tv imorgon ;) Ha en kul kväll och skön helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, tur är väl det:) Fast helt ärligt så brukar vi inte heller hänga med i svängen, men denna gången har vi fallit för frestelsen att kika och se det i verkligheten, det ska tydligen vara ett trevligt "spektakel".
      Tack, och detsamma till dej, kramar

      Radera
  4. Midoridrink, det är gott det :-)
    Paj var väldigt länge sedan jag lagade, bra att man bli påmind ibland.
    Önskar er en go och mysig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur gott som helst är det, denna blir inte så vansinnigt söt heller som det lätt kan bli annars.
      Tack,
      kramar

      Radera
  5. Tänk att kunna fira fredag varje torsdag vad härligt :) Man ska njuta av livet det är rätt. Ha en trevlig kväll och om man inte ser er silvriga klädsel kan ni alltid hålla upp ett plakat med Mårtenssons kök på eller ? Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är riktigt trevligt med en bonusfredag så där bara:)
      Det där med plakat är också en tanke, men frågan är bara hur man ska tolka en av reglerna som säger att man inte får ha skyltar med långa pinnar och/eller med stötande budskap? kanske någon blir stött? :) :)

      Radera
  6. Så goda tips ni har lagt ut! Blir hungrig nu! :)
    Här ska det också tittas på mello!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Måste göra pulled pork. SNAAART!!!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!