fredag 29 augusti 2014

Thaiboat och Loka Crush drink

För exakt en vecka sedan befann vi oss i en fantastiskt exotisk miljö, sippade på heta drinkar med våra näsor vända mot solen och vansinnigt härliga människor. Vi var nämligen några stycken som, tack vare Emmy, träffades innan sittningen på restaurangakademin i Stockholm. Platsen för vår träff var T-banestationen Skanstull och redan där började Mårtenssons spännande äventyr, när det plötsligt gick upp för oss att en sådan plats har fler än en utgång! Herrejisses, snacka om bönder i stan när vi först inte ens visste om vi skulle ta höger eller vänster när vi hoppade ut från tåget... Men fru M som för en herrans massa år sedan faktiskt har gästat huvudstaden ganska flitigt, tog genast befälet och drog åt vänster, ett beslut som visade sej vara helt rätt.
När vi strålat samman med våra drinkdejter så var det bara att följa Emmy som i rask takt följde sin GPS med siktet inställt på Thailand!

Ja, ni läste helt rätt - Thailand, eller, ja så nära det går att sitta på en båt i Thailand. Båten som går under namnet ThaiBoat ligger förankrad vid en kaj på Söder i Stockholm och här är det precis som att sitta på en strandrestaurang i Thailand, ända ner till golvet som täcks med sand!

Vårt eminenta drinksällskap för eftermiddagen var dessa tre damer; Karin, Emmy och Sandra alla tre matnördar även dom, med bloggar som vi följt sedan länge. Som ni ser så spenderades det lika mycket tid bakom kamerorna som det gör framför, helt i vanlig ordning:)

Drinklistan var spännande med många intressanta ingredienser och det var inte helt lätt att välja, Håkan fick en släng av beslutsångest och beställde i ren panik ett säkert kort - Thai Coffee! 
Anki däremot kände sig extra våghalsig och tog en en het coctail vid namn Thai Passion, där den heta färska chilin hade muddlats med ingefära och sedan blandats med lite sötma. Och den var het, het så att det rök ur öronen:) 
Vi kommer absolut att återkomma till denna fantastiska båt men då för att beställa både från matmenyn och drinkmenyn, var så säkra! 

En liten bit av insidan av båten, det var verkligen precis som att slungas rakt tillbaka till Thailand och restaurangerna vi besökt där!

Utsikten från vår sittplats, kanske inte så väldigt thailändsk, 
men otroligt häftigt med tanke på kontrasterna:)

Med tanke på temat för dagens inlägg tänkte vi att det kunde vara passande med ett recept på en drink av det lite hetare slaget. Drinken drack vi för ett tag sedan hemma på vår egen balkong utan vare sej sand på golvet eller kulörta lampor hängandes i palmer, inte ens solen ville förgylla vår kväll... Men det lyckade resultatet av vårt drinkexperiment satt fint som plåster:)


Romdrink med Loka Crush päron   1 glas
2 cm färsk ingefära, tunt skivad
4 cl ljus rom
1 msk limejuice
Loka Crush päron
is
päronskiva till garnering
Blanda samman ingefäran och rommen i ett glas, täck över med platsfolie och låt stå i kylen 1 dygn.
Sila ner rommen i ett drinkglas, pressa i limejuice och fyll upp med Loka.
Ta i isbitar och garnera glaset med en päronskiva.

Detta är vårt andra försök, men inte sista, till att blanda goda drinkar på Loka Crush. Förra gången vi bjöd er på ett recept använde vi citronvarianten och den drinken hittar ni här.
I kväll stundar ett nytt försök och blir det lika lyckat så kommer även det att dyka upp här i vårt kök.

Nu stundar det helg och vi tänker inleda den med vår senaste fredagstradition, bubbel och blötdjur. Vi har upptäckt att det finns ett riktigt bra utbud i fiskdisken i stans ena ICA-affär (nej inte där Håkan jobbar...) och idag kunde vi packa ner både krabba, ostron och tonfisk i vår matkasse. Ostronen får herr M behålla helt för sej själv och det gör han med glädje, de slinker ner i matstrupen i sällskap av en maltwhisky och ikväll lutar det åt att den heter Laphroaig QA cask. 
En focaccia har bakats och även en efterrätt väntar, ja som ni förstår är det snart hög tid att hugga in:)

Vi hoppas att er helg blir riktigt bra, att den blir precis så som ni vill ha den! Ät och drick gott, koppla av och njut av denna sista sommarhelg.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

19 kommentarer:

  1. Tja, vad ska man säga? Det blir kort och gott ett WOW!! Ha en riktigt härlig helg, och ja, jag tycker det ser lovande ut att döma av inlägget. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. WOW räcker så bra så:)
      Kramar till dej Kjersti.

      Radera
  2. Men åh, dubbelt åh till det mesta faktiskt. Tror nog att ni mått bra av att flytta till bästkusten, förlåt västkusten. Tänk med skaldjur ni kunde ätit då!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade säkert trivts hur bra som helst, hade Anki fått bestämma så hade vi packat ihop pinalerna och tågat antingen mot västkusten eller till hövvestan... Håkan däremot är svårrubbad:)
      Kramar

      Radera
  3. Ser ut som om ni hade en förträffligt liten förfest på båten! ;)
    Där var jag med Lotta förra sommaren minsann - mycket trevligt!
    Vad sugen jag blev på att testa att smaksätta sprit med ingefära - gäller bara att komma ihåg det till nästa flamingofredag! kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oerhört så hade vi:)
      Ser fram mot att få följa din drinktest och prova resultatet,
      kramar till dej

      Radera
  4. Hej på er igen!
    Vilken mysig båt, att vi missade den när vi befann oss i huvudstaden under semestern. Och drinken ni mixtrat ihop lät vågad minsann.
    Låter som en mycket lovande början på er helg och hoppas den fortsatte så. Gubben hälsar till gubben att Laphroig PX Cask återfinns i whiskyhyllan hemma hos oss. Rökigheter är en favorit! Men han föredrog en finsk whisky att smutta på i helgen... Teerenpeli Kaski (http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=85585)

    Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj! Ni måste absolut ge er dit när ni är i Stockholm nästa gång, så häftigt!
      Ja tack, det blev hur bra som helst, finsk whisky har herr M aldrig testat, däremot Indisk är provad och godkänd. Men den finska ska absolut kollas in, vilket bra tips - tack!

      Kramar

      Radera
  5. Nä, jag är inte alls avundsjuk på att jag inte kunde hänga med, inte alls!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Men vi tyckte allt att det var oerhört tråkigt att inte få träffa dej, det är ju faktiskt på tiden nu!

      Radera
  6. Den restaurangen har man ju sett lite varstans i bloggvärlden, låter ju alldeles ljuvligt! Hoppas att ni har haft en superfin helg! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade faktiskt inte ens hört talas om den, skäms på oss, men vilken häftig grej det är!
      Tackar, hur fint som helst, hoppas ni haft detsamma,
      kramar

      Radera
  7. Ser ut som ett trevligt ställe, men jag måste säga ÅHHH Ostron! ÅHHHH Laphroig! Själv avnjöt jag ett ostron i helgen, det är såååååå smarrigt. Men bara jag i trollfamiljen som uppskattar det, så det är sällan tillfälle ges.
    *kram* Trollmamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synnerligen trevligt ställe vad det. Ostron är det bara Håkan som gillar är, Anki bara önskar att hon tyckte om det med konsistensen gör det helt omöjligt...
      Kramar

      Radera
  8. Vilket spännande matställe! Måste besöka det nästa gång vi är i Stockholm! :)
    Ha en toppen vecka!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, klart ni måste testa!
      Ha det samma du också, Lana
      kramar

      Radera
  9. Vi kan väl backa tillbaka och börja om vid Thaibåten!? Det var ju så himla trevligt, fina bilder från kvällen också! Sköt om er skåningar/ kram Karin

    SvaraRadera
  10. Sånt härligt ställe!! Det passade ju er och Emmy perfekt med lite goda drinkar. :) Kram

    SvaraRadera
  11. Jag åkte förbi den där båten i helgen! Såg urmysigt ut :-D

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!