söndag 26 april 2015

Veckomatsedel, fix och färdig!

Guten tag allerseites! Nu trampar Mårtenssons åter igen på den skånska myllan efter några härliga dagar i den tyska huvudstaden Berlin, där vi haft en minisemester med våra goda vänner Anne och Ingemar. Vi har haft kanoners fint väder, sett galet mycket av staden - både till fots och genom bussfönster, kommit ut på lite villovägar - både i bil och i tunnelbana, käkat god mat och druckit en smärre mängd öl. Ja, kort sagt fick vi några riktigt minnesvärda dagar som förmodligen kommer att smyga sej in här i köket också framöver.

Vi tänkte faktiskt bjuda på en veckomatsedel även denna söndag, en som kan passa inför stundande veckas afton och extra helgdag, mer kända som Valborgsmässoafton och Första Maj. Vi misstänker att det kommer att grillas en hel del dessa dagar, förmodligen är det mest korv som anrättas i lågorna på torsdag men för de som hellre äter fisk så har vi ett sådant alternativ. Det finns även ett smarrigt grilltillbehör med på menyn för de som känner för att testa något nytt på den fronten.
Torsdag: Lax i foliepaket  Söndag: Härliga kalljästa frukostbullar till söndagsfrukost, förbered dom redan på lördagen. 

Då så kära läsare, då är vi redo att ta tag i söndagens bestyr efter att ha sovit vår Törnrosasömn i den egna mjuka och sköna sängen. Matplanering, matshopping och matlagning står på agendan, dessutom ska nya kaffebönor och nya tesorter provas i köket. En bra avslutning på semestern helt enkelt:)

Ha nu en fortsatt skön söndag allesammans, så hörs vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Åh så mycket gott! Speciellt den första rätten föll mig i smaken!

  SvaraRadera
 2. Låter ju supersmarrigt alltihop! jag tackar inte nej till något utom frukostbullarna, där kör jag mina egna glutenfria surdegsfrallor. Härligt med minisemester. Berlin har jag kvar på min lista av outforskade städer. Ska bli spännande att se och höra mer från er. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, roligt att det går hem! Glutenfritt blir det mest nu för tiden här också, kanske vi ska ta och testa dina surdegsfrallor då.
   Visst är det, och en resa till Berlin ska du absolut försöka få till det var en stad som hade mycket att bjuda på.

   Kramar

   Radera
 3. Tacksamt med lite inspiration här nu, orken är inte på topp här senaste tiden. Håhåjaja! Hoppas på att få en liten Berlinrapport så småningom :) Ha en bra vecka! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder oss att vi kan hjälpa till med det, fast att orken inte är på topp gläder oss inte så klart. Men det är kanske inte så konstigt:)
   Absolut, fotona ska bara gås igenom och fixas!
   Kramar

   Radera
 4. Wiii, Berlin! Ser SÅ mycket fram emot att läsa om er resa! Kram!

  SvaraRadera
 5. Va kul med Berlin. De som varit där som jag känner har alla kommit hem och varit så nöjda med sin tur dit. Er matsedel ser väldigt god ut, mest sugen blir jag på lördagens rätt. Jag älskar pasta! Ha en fin vecka som kommer. Kram! /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi sällar oss till den gruppen och kommer absolut att försöka komma dit igen.
   Tack, så kul att det gillas och pastan är kanoners god.
   Tackar,
   kramar tilldej

   Radera
 6. Härligt med semester alltså... vi måste snart komma iväg igen för SPA räknas ju inte eller hur? ;)
  Gillar veckomenyn och den där grönsakslådan alltså.. såg era indiska linsbiffar också, tur att ni översatte det där skånska ordet för köttfri... hade aaaldrig fattat det :D Stor kram till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott, och visst räknas spa-resa! :)
   Hahaha, nej det var säkert fler än du som haft problem med det annars:)
   Kramar från oss bägge här.

   Radera
 7. Åh, Berlin alltså! Vad gott vi åt, jag och stora F när vi var där! Mest veganskt och ingen öl alls men hjälp vilka dagar och vilket vackert väder vi hade! Längtar tillbaka!

  Vi har varit så finurliga att vi reser bort till Valborg. Det betyder att vi själva slipper stå vid grytorna då familjen slåss om att bjuda oss på mat! Och en kväll går vi på lokal och inmundigar stans bästa burgare med såser som är drömgoda. Sen är det maj månad och fler högtidsstunder väntar! Tjoho! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur! Mycket gott fick vi också i oss, både i fast och flytande form:)
   Inte fel att bli bjuda bort sej, det gäller att göra det bra för sej:) Och japp, snart är maj här och med sig har den fint besök!
   Kramar

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!