söndag 26 juli 2015

Veckans matsedel

Söndag igen gott folk och det är lika med veckomatsedel hos här hemma hos Mårtenssons.Vi tänker inte dryfta något om vädret idag, inte mer än att vi i alla fall kan låtsas när vi äter att det är varmt och soligt... Sommarfeelingen försöker vi alltså locka fram med hjälp av något av det bästa vi vet, mat:)
Vi börjar veckan med en gammal goding, ett recept som gått i arv och som vi använt oss av otaliga gånger. Som avslutning blir det efterrätt med sommarens bär nummer 1, det finns fortfarande röda gubbar ett tag till så vi fortsätter frossa i dom små söta. Däremellan hittar du bland annat en kall soppa som blir värmande med extra mycket chili i och en klassisk laxmiddag som smakar så mycket godare än namnet låter:Onsdag; Gazpacho, tomatsoppa när tomaterna smakar som godast.
Ös på med tabasco i den så blir den dessutom värmande :) 

Torsdag; Krämig potatissallad till kvällens grillade. 

Fredag; Inkokt lax I är det sista semesterdagen för ena halvan av köket, han som sitter vid tangenterna idag återvänder nämligen till att stoppa korv och baka leverpastejer i morgon. Lyxliraren som sitter sidan om fortsätter dock att slå med den lätta hammaren ytterligare en vecka, hon låter hälsa att det ska bli skönt med lite lugn och ro här hemma:)

Närmast ska en ny matsedel planeras för vår egen del, vi har kört på uteätning och huxfluxmiddagar de senaste lediga veckorna, men nu är det alltså dags att försöka få lite ordning på torpet igen! Så frys- och kylinventering, inspirationssökande och handlelista står på tur här näst, bäst att vi tar tag i dagen.

Vi önskar er alla en fortsatt skön söndag och naturligtvis en bra, ny matvecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Ingen mening att hänga upp sig på vädret utan göra det bästa av det. Mycket lättare att gå tillbaka till jobbet efter semestern dessutom... :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag kommer på måndag och äter och på söndag kommer jag och äter efterrätt ;) KRam Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går så bra så, du är välkommen:)
   Kramar

   Radera
 3. Gazpacho alltså, bästa sommarmiddagen ever! Älskar det. Hoppas att ni får en fin vecka, även du Håkan som ska jobba! :=) KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det perfekt, både för svalka och hetta!
   Tackar, vi gör vårt bästa:)
   Kramar

   Radera
 4. åhhh vilken härlig matsedel ni bjuder på. Hoppas att ni mår bra fina Mårtenssons :) Njut Anki av en vecka till och grattis till de som får smaka Håkans korvar och pastejer mums :) Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sofia! Jajamensan, vi mår alla tiders - precis som det ska vara när man haft/har semester:)
   Kramar till dej

   Radera
 5. Åh, många goda tips! Gillas!

  SvaraRadera
 6. Äggmuffinsen ser jättegoda ut och dem kommer jag att testa redan imorgon bitti. Tack för ni delar med er alla alla goda matidéer.

  Ha en fortsatt skön sommar! Kramar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Helena, vi hoppas det föll på läppen! Så lite så, vi tycker bara att det är roligt att dela med oss av gamla godingar till er godingar:)
   Detsamma hoppas vi att du får,
   kram på dej!

   Radera
 7. Matsedeln brukar ju utebli under semester, det blir måna spontana grillningar och ännu fler turer till affären för att man inte har något hemma. Här har vi semester en vecka till, sedan börjar vi jobba lite grann båda två. Olof ska vara hemma med Lily tre dagar i veckan i höst och jag ska vara hemma de andra två, så det känns som en trevlig fördelning av hösten, innan Lily börjar på dagis i januari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl ungefär så som det brukar bli här när det är lediga dagar, vi kör lite på gehör. Så skönt att det har löst sej, det verkar väl vara en riktigt bra lösning som ni kommit på! Ni ska se att det blir hur bra som helst, både under hösten i i januari.

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!