tisdag 18 augusti 2015

Ugnsstekt korv med mozzarellaost och tomater

Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost. Det är väl detta som kallas fusion mat med ett finare uttryck, eller hur? :) Ja oavsett vad det kallas så var det ett väldigt smarrigt möte som skedde där på skärbrädan och i ugnen!

Tomater, basilika och mozzarella är ju en klassisk blandning så fru M tänkte att det säkert skulle göra sej fint som fyllning i korven. Håkan hade haft som förslag under flera veckor att vi skulle ha ugnsgratinerad korv till middag, men Anki som har vissa dåliga minnen från korv gratinerad med senap, tomater och ost, rös lite lätt av att bara tänka på det... Men det var då den här kombinationen dök upp i fru Ms hjärna, tack och lov blev den nästan lika bra i verkligheten som i tanken!


Ingredienserna till fyllningen ser ni här, säkert kan man krydda med vitlök också om man vill det, eller varför inte ringla lite balsamicokräm över innan den åker in i ugnen om ni vill ha någon annan version av detta matmöte?

Ugnsgratinerad falukorv med ost, basilika och tomater  2 port + matlåda
½ kilo medister eller falukorv
1-2 paket mozzarellaost i tunna skivor
3-4 tomater i tunna skivor, ganska fasta och inte för mogna
färska basilikablad
svartpeppar
riven parmesanost
Skär skåror i korven, se till så du inte skär hela vägen genom, och lägg den i en ugnssäker form.
På en ostskiva lägger du först ett basilikablad sedan en tomatskiva och lägger det hela sedan mellan korvskivorna.
Riv över parmesanost och dra ett par tag med svartpepparkvarnen över det hela.
Gratinera korven mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
En kall vitlökssås är väldigt gott att ha till.


Fyllningen är på plats och vi kan tipsa er om att göra som vi skrivit i receptet och först lägga korven i formen innan ni fyller den. På så sätt slipper ni kämpa för att få ner den i formen... 

Ute från ugnen och färdig att huggas in på, inte lika tjusig längre men betydligt godare:)

Nu har vi äntligen lyckats lägga vantarna på flera av receptet till de goda rätterna som vi satte i oss när vi var på kräftskivan förra helgen. Bilderna är färdiga och ligger bara och väntar på att paras samman med rätt text, sedan kommer dom att dyka upp här fortast möjligt. Vi kan redan nu tipsa er om att en makalöst god paj med bland annat bacon och ost finns med och galet goda fyllda tunnbröd likaså.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

7 kommentarer:

  1. enkelt och så himla gott......kram anette

    SvaraRadera
  2. enkelt och så himla gott......kram anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen både enkelt och gott:)
      Kramar

      Radera
  3. Jag äter så sällan korv pga det oftast är gluten i dem men det här såg faktiskt både enkelt och gott ut så det kanske är värt att testa ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan ju vara knepigt det där med glutefria korvar, sortimentet varierar väldigt från affär till affär och stad till stad har vi märkt. Hoppas du hittar någon bra så du kan testa!

      Radera
  4. gahhh gott gotti gott gott fina Mårtenssons kram på er/Sofia

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!