söndag 22 november 2015

Veckans matsedel

Åhhhh, det regnar här i Ystad i dag, 
tralalalalalalalalalaaaaa
Det händer inget särskilt, vi har det väldigt bra
men det regnar här i Ystad idaaaaaa *

Veckomatsedeln är fix och färdig och kanske märks det en anings att vi börjar längta efter julen, så här mitt i värsta höstrusket. I söndagsgrytan slår vi en skvätt glögg och saffran, julens krydda nummer ett, dyker upp både i fisksoppan och i drinken. Dock dröjer sig hösten kvar en smula både i pastan och i nudelsalladen, ja man kan väl nästan säga att vi befinner oss i limbo både vad gäller mat och tidskänsla:)
Och på tal om tidskänsla; som bonus berättas en saga i sista inlägget, missa inte att läsa den med en berättarröst i stil de gamla journalfilmerna från SF! 


Tisdag: En riktigt god fisksoppa  med härlig saffranssmak som vi gärna lagar till i repris.


Torsdag: Lax som du ångkokar snabbt och serverar med en dressing med asiatiska smaker. 

Fredag: En drink med saffran som omväxling till glöggen. 

Lördag: Pasta med kantareller i gräddig sås, serverad med parmaskinka.

Söndag:  En mustig gryta att fira första advent med. Här med älgkött men fungerar bra även med annat viltkött, glögg, rökt fläsk och enbär sätter fin smak.  

Helgen har än så länge varit lugn och stillsam, fredagsfirandet gick galant med både rosa champagne och rosa havsdjur (och faktiskt även rosa rosor!) och lördagen bjöd på både lite hemmafix och regnpromenad. Söndagen såg ett tag ut att bli lika fridfull den, men så började det plötsligt klia i ommöbleringsnerven som vi båda har, så nu kan det sluta hur som helst...
Men hör ni inte av oss de närmsta dagarna så ligger vi väl förmodligen i vars ett hörn bakom en möbel, utschasade och hungriga!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

* Melodi: Det regnar här i Stockholm i dag med Carola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!