tisdag 29 december 2015

Förrätter till nyårsafton

Man kan ju nästan tro att vi tycker att ni ska servera baklängesmiddag eller något liknande på torsdag när ni firar nyår, när vi i dag slutligen tipsar om förrätter från vårt receptarkiv. Men så är det faktiskt inte, ni får äta i vilken ordning ni vill och vill någon äta tvärtom så lägger vi oss inte i det - huvudsaken att ni äter!

I år slår vi ett slag för soppa som förrätt, dels för att vi själv behöver påminnas om att servera det oftare men också för att det är lätt att förbereda i god tid innan servering och sånt gillar vi skarpt. Att så mycket som möjligt är färdigt innan gästerna kommer betyder ju att man har mer tid att umgås med sina vänner och det är ju lite det som är meningen när man bjuder hem. Speciellt när man som vi har ett litet minikök som inte direkt inbjuder till umgänge vid grytorna:) 

Först ut är vår alldeles egna Västerbottensostsoppa med smördegsrullar, en soppa som vi idag fick veta är testad och med beröm godkänd av en av våra läsare, något som gjorde oss så glada! Därefter följer några andra olika soppvarianter, det är bara att dyka ner och botanisera:

Och helt i vanlig ordning så får ni själv så klart fortsätta rota runt bland våra andra förrätter i vårt skafferi om ni inte tycker att några av våra förslag faller er i smaken. Då är det bara att klicka på förrättslänken så skickas man vidare till andra recept.

En fortsatt fin tisdagskväll till er alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Underbart! Västerbottensost passar till det mesta! Tänkte tipsa om vad man kan laga av överbliven julskinka och just denna ost, croque monseir med filodeg eller smördeg! Så himla smaskigtnoch så blir man av med den sista skinkbiten också! Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Ja visst är det en kanongrej som verkligen kan höja vilken måltid som helst (nästan). Ditt tips låter ju supergott, det ska testas fortast möjligt - tack för tipset!
   Tack och detsamma till dej.

   Radera
 2. Måste testa er västerbottensoppa nån dag! I år så ska vi bara ha vickning hos oss i samband med tolvslaget, resten av middagen hos en annan familj!
  Jag känner mig blank i huvudet ang vickning dock... Tänker kanske någon lyxig macka som är varm...

  Vill också önska er ett fantastiskt 2016!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra, tycker vi, hoppas den går hem i ditt kök också Jenny. Det låter väl som ett bra upplägg, en varm macka i lyxversion blir säkert alla tiders gott!

   Vi önskar dej detsamma,
   kram!

   Radera
 3. Västerbottenostsoppan låter väldigt god och inte hade jag tackat nej till svampsoppan eller löksoppan heller :) Gott nytt år! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att höra att de faller i smaken.
   Ett gott nytt år till dej också
   kramar till dej

   Radera
 4. Jag undrar om jordärtskockssoppa har seglat upp som nyårsfavorit i år? Väldigt utplockat bland de goda knölarna när jag skulle ha några till ett annat recept härom dagen...

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!