söndag 6 december 2015

Veckomatsedel

Ny vecka betyder ny middagsinspiration och tips här i Mårtenssons kök, så även idag. Vi fortsätter på inslagen bana och låter säsongens smaker vara med på ett hörn, inte nog med att vi har saffran i bullarna på söndag, vi har det även i kycklingen och i laxgrytan. Bli nu inte förskräckta när ni rör samman marinaden till kycklingen, det pyser och bubblar en hel del, det är bara en helt normal kemisk reaktion som inte alls är farlig.
Veckans vegetariska kan möjligtvis också stå för en chockartad upplevelse, men den kommer inte förrän dagen efter. Rödbetor lämnar ju oftast spår efter sig och hur många gånger vi tror att det är något allvarligt fel på oss, kan vi inte ens räkna:)OnsdagSaffranskyckling, snabbt och enkelt - grilla eller stek!           


vi lovar att den inte tar en minut längre att laga än tacos

Lördag: Jamie Olivers Biff Wellington goes budget med färs istället för filé.

tävla under tiden som ni äter dom om vem som står ut längst utan att slicka sej om munnen! 

I dag står det långtur på cykel i vrålstormen för Håkans del, just nu är det bråda dagar för en charkuterist och rökeriet måste besökas även om det är söndag och ledig dag. Det rullas köttbullar, stoppas korv och rökas skinkor för glatta livet och i röken ska det möbleras om bland alla godsaker och så måste ju elden hållas vid liv.
Ja men ni hör ju själv - det är mer än tomten som sliter och släpar i juletider:)
Frun i köket ska ge sig ut på promenad, kroppen behöver sitt även om det är med risk för spontana överraskningsflygturer...

Ha nu en fortsatt riktigt skön andra adventssöndag och fin ny vecka, och glöm inte att blåsa ut ljusen innan ni lämnar dom!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!