lördag 30 januari 2016

Mangosmoothie med ingefära och mynta

Vi har en ny last här i Mårtenssons kök, en last som för ovanlighetens skull faktiskt är av den nyttigare sorten. Annars känns det som att laster oftast är onyttiga, dekadenta och inte alls så vidare hälsosamma, men så är alltså icke fallet med denna uppiggande mangosmoothie.
Ingefäran ger en härlig kick i drinken och myntan ger en härligt frisk känsla. Vi kör med torkad mynta eftersom den håller så mycket längre än den i kruka, det blir mer intensiv myntasmak när den är torr och därför behöver man inte ta så mycket.

Frun i huset envisas med att spetsa drinkarna med paraplyer varje gång dom ska intas, men det är ju något som är frivilligt. Våra paraplyer kanske kan ha något att göra med en svår längtan efter sommar, värme och paraplydrinkar i skuggan av en palm...

Smoothien gör vi antingen på cashewnötsmjölk eller kokosmjölk, båda sorterna köper vi av märket GoGreen, och resultatet skiljer sej en smula beroende på vilken mjölk vi häller i. Kokosmjölken ger en distinkt smak av kokos (föga överraskande) medan cashewmjölk inte ger någon speciell smak i det hela, så det är bara att välja efter humör och sugenhet.

Mangosmoothie med ingefära 1 glas
2 dl cashewmjölk eller kokosmjölk
1 mogen banan
1 dl tärnad mango, gärna fryst
ca ½ msk riven färsk ingefära
ca ½ tsk torkad mynta
Kör alla ingredienser till en slät dryck i en mixer, tycker du den blir för tjock så spä den med mjölk.

Efter att vi nu har intagit lördagsfrukosten (med mangosmoothie i glasen, jajamensan vi sa ju att det är en last) så är det hög tid att ta tag i dagen och fånga den på bästa sätt. I kväll får vi sällskap vid vårt matbord när Perssons kommer hit för lite lördagsmys och en resa ut i världen via mat och dryck. Vart resan bär avslöjar vi dock inte, men vi kan ju säga att det blir en smula varmare breddgrader än här och att vi tallriksrest dit tidigare...
Dock ska vi inte laga till en endaste bit mat i dag, allt förbereddes igår vilket innebär att vi bara kan ta det lugnt och slappa hela dagen, inte dumt alls.

En alla tiders läcker lördag önskar vi er alla, vi hoppas att ni får njuta av gott både på era tallrikar och i era glas, smoothie eller inte:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig och fräsch start på dagen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den piggar upp riktigt gott Katarina:)
   Kram på dej

   Radera
 2. Smoothie som start på dagen är gott. Brukar göra det i perioder när jag inte har någon direkt aptit på morgonen. Min smoothie brukar oftast bli med banan och frysta hallon eller blåbär. Ska definitivt testa fryst mango. Ha en fin söndag! /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, perfekt just som du säger när aptiten inte är på topp! Hoppas att du kommer att gilla mangovarianten.
   EN fin söndag till dej,
   kramar

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!