söndag 21 februari 2016

Veckomatsedel

En ny vecka är på inmarsch, den 8:e i raden detta året, och bor ni som vi längst nere i landet så är den veckan mer känd som Sportlovsveckan! Nu tillhör inte vi dom som har skrivit in "LEDIGT" i vår almanacka, det får vänta till lite senare i vår, men visst märks det där lovet av på bådas arbetsplatser. Hur är det för er del, lovar ni och har ni några planer i så fall?

Planer på att äta mat hoppas vi i alla fall att ni har och är det så att ni inte vet vad ni ska laga till, så bjuder vi som vanligt även denna söndag på middagsinspiration för hela veckan. Vi börjar veckan vegetariskt och avlutar den med en sötsalt chokladkaka, däremellan dyker en gammal skåning upp tillsammans med pasta och korvlåda. Men nog snackat, nu kollar vi närmre på vad som bjuds:

Måndag: Blomkålsstuvning på ett annorlunda vis serverad till kikärtsbiffar med indiska smaker. 

Tisdag: En gammal skåning vid namn kapprockasill som du gör i en flygande fläng! 
Kanske inte något för alla men något för några:) 

Onsdag:  Korvlåda med tomater och bönor, en suverän alltiett-middag! 

Torsdag: Varma mackor med tonfisk, två ostar och lök, enkelt och gott!


Lördag: Asiatiska smaker på lördagsmiddagen, både på köttet och på salladen som bjuds till. 

Söndag: Varför inte avsluta veckan och helgen med chokladbrownies med en smula lakrits i? 

Nej vad säger ni, ska vi ta och ta tag i denna söndagen och fånga den på bästa vis? Lite Carpe Diem så här på sluttampen av vintern:) Vi har, än så länge, en vackert djupblå himmel och den stora lampan är tänd och lyser klart, vilket har både sina för- och nackdelar. Plötsligt syns alla skavanker och oputsade rutor så väldigt tydligt, men fördelen är ju att vi kan ge oss ut och vara ute läääänge så vi slipper se det:)

En alla tiders skön söndag önskar vi er och en fin ny matvecka, har ni ledigt så hoppas vi att ni får det riktigt skönt!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Vi har haft vårt sportlov nu, men jag jobbar ju som vanligt. Tog dock ut två dagars flexledigt ovch flög norrut till äldsta dottern. Mysigt att bara vara tillsammans och elda brasa, äta gott och glädjas åt att hon mår så mkt bättre! Kramar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har nästan anat att det är så det har varit. Så skönt för dej och dottera att ha fått vara tillsammans och mysa, härligt att höra att hon känner sej så mycket bättre!
   Kram på dej.

   Radera
 2. Hahaha, tänker också äta blomkålsstuvning till middag imorgon! Great minds think alike…!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där ja, det stämmer så bra det gamla talesättet!

   Radera
 3. Tack för många goa tips. Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, det var så lite så!
   Kram på dej.

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!