måndag 28 mars 2016

Veckans matsedel

God måndag på er, vi hoppas att ni har haft en skön påskhelg hitintills och att den får en bra avslutning idag. Säkert har någon av er rattat omkring på konstrunda, kanske till och med hållit till här nere i trakterna runt oss. För vår del har vi varken rattat runt eller tittat på någon konst, inte mer än dom konstigheter som vi själv lyckas ställa till med:)
Några konstigheter hoppas vi inte att ni tycker det finns med på veckans matsedel, dagens middag hade vi med redan på förra veckans meny men vi tog med den även idag för enkelhetens och kompletthetens skull. Ingen vecka är ju komplett utan att det finns en måndag med, även om den måndagen är en söndag!

Måndag: Dagens förslag på matsedeln var ju dessa kycklingrullader fyllda med ost, senap och örter.

Tisdag: Thaiinspirerad fiskgryta med lax, grönsaker, lime och kokosmjölk.

Onsdag: Fläskkotletter med krossade tomater och aprikoser, snabbt enkelt och gott.

Torsdag: Pasta med citronkycklingsås, en snabb och god pastasås. 

Fredag: Fixa till en härlig fredagsefterrätt för att fira in helgen. 
Superduperenkel Banoffee pie med bananer, digestivekex och dulche de leche. 

Lördag: Ägna lördagskvällen åt att fixa egen sushi, väldigt trevligt lördagsnöje om ni frågar oss:)

Söndag: Passa på att baka pizzabullar och lägg i frysen, perfekt att ha på lager inför vårens picknickar! Dessa är fyllda med pesto, mozzarella och soltorkade tomater. 

I vårt kök ska påsken avslutas med en lammytterfilé från Karlsfälts gård, närodlat och påskigt så det förslår. Filén har legat och lögat sig i en marinad sen igår kväll för att senare idag träs på spett och grillas över el och sedan avnjutas med en kall ajvar relishsås.
Men innan detta ska ske så står det en promenad på schemat, en promenad i något kortare form än normalt eftersom fruns rygg inte alls är/har varit på något vidare festligt humör denna påskhelg... kanske kan solskenet locka fram några endorfiner som kan kicka in:)

Vi önskar er en fin söndag och vecka.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Hoppas att ni har haft en härlig påskhelg! Vi har smort kråset både hemma och i Mariannelund. Och i afton ska vi äta fisk, hör och häpna! Lily vill bara äta korv och makaroner, men så kan vi ju inte ha det. Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jodå den har inte varit helt fel och er låter ju som den varit riktigt härlig och smarrig!
      Och fisk!!! Vad i alla världen händer?! Du är säker på att det är Lily som hellre vill ha korv och makaroner och inte någon annan i familjen;)

      Kramar till er

      Radera
  2. Återigen en god matvecka ni levererar, fisksoppan ser kanonsmarrig ut! Hoppas Ankis rygg har blivit snällare mot henne. En fortsatt fin vecka till er goingar, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att den gillas! Och tack för omtanken om rygg och fru, det värmer<3
      Detsamma, kramar

      Radera
  3. Åååh. Banoffeepaj, alltså. Helt SJUKT gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. SJUKT gott är verkligen rätt, tusan om vi inte får ha det själv snart!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!