fredag 22 april 2016

Hallonmojito

Hej på er denna fredag! Håller ni, som vi Östersjökustboende, också på att blåsa iväg av stormvindarna eller är det lugna gatan hemma i era kvarter? Förutom vårvindar friska så har vi haft en solig dag, på träden och buskarna syns det nu tydliga gröna tecken och körsbärsträden står i full blom. Fantastiskt med alla vårfärgerna som skänker hopp och glädje!


Härliga färger har vi även i glasen här i dag när det bjuds på en hallondrink, lika god som den är rosa. Hallonmojito är namnet och i den skvätter vi lite Bacardi Razz, det går säkert hur bra som helst även med vanlig rom också om Razz saknas. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att även göra drinken alkoholfri, då struntar man helt enkelt att skvätta i den där skvätten rom och ökar istället på med lime, sodavatten och hallon - hur gott som helst även det!
Några tips på vägen ska vi också ge er och vi hoppas att de kan komma till användning:

Tips 1. Har man ingen muddlare så kan man muddla (inte muddra som vår stavningskontroll tycker att vi ska föreslå att ni ska göra!) med handtaget på en träkavel, det gjorde vi länge innan vi fick en muddlare i present.
Tips 2. Det alldeles utmärkt att frysa in myntablad hela, plocka av dom från kvisten och lägg dom i en plastpåse. Platta samman och vik ihop, tejpa och frys in. Perfekt för de av oss som inte har någon möjlighet att odla myntan själv och istället har lyckan av att hitta de gröna kvistarna buntvis hos torghandlaren!

Hallonmojito 1 glas
½ lime, pressad
1 msk råsocker
1 näve färska myntablad
4 cl Bacardi Razz
1 dl hallon
kolsyrat vatten/sodavatten
krossad is
Pressa ner limesaft i ett glas med tjock botten, tillsätt socker, myntablad och Bacardi och muddla runt någon minut.
Lägg ner hallonen och tryck sönder dom lite lätt med muddlaren också, fyll på med krossad is och sodavatten.
Vill man vara piffig och pynta glaset lite tjusigt så kan man ju lägga i en myntakvist, några hela hallon eller kanske en limeskiva.

#tgif

Så skål på er, med eller utan rom och ha en alldeles fantastiskt fin helg!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!