fredag 8 april 2016

Lobster rolls

Lobster rolls, eller direkt översatt hummerrullar, var något som förföljde oss under flera veckor ett tag. Dom dök upp på bloggar, i mattidningarna vi sorterat och i tv-rutan lagades dom till mer än en gång och i påsk gav vi upp, kastade in handdukarna, la oss platta på marken och skrev in dom på matsedeln för att testa. Och tusan gubbar om det inte var en succé, hummerrullar rockar så är det bara och dom lär rulla in på matrumsbordet fler gånger! 


Hummern man köper behöver inte kosta en förmögenhet, i alla fall så tycker inte vi det när den ska ätas på detta viset - i en röra i ett korvbröd. Japp, helt rätt läste ni, man äter hummern i ett korvabröd! Lite grann som två ytterligheter på något vis:)
Vi köpte hem två frusna humrar med röd prislapp och dom två räckte gott och väl för att mätta våra munnar. Hummerköttet pillas ut och delas i ganska stora bitar för att blandas med en gnutta majo, kryddor, dill och selleri, röran lägger man sedan i korvbrödet och vips så har en hummerkorv uppstått. Vill man och gillar så kan man förära hummerrullen med en klick löjrom, men det är absolut inte något som är nödvändigt.

Lobster roll 4 styck
4 korvbröd av valfri sort (vi använde fullkornsvarianten)
2 frusna humrar
ca ½ dl fint hackad selleristjälk
majonnäs
salt och peppar
hackad dill
en gnutta pressad citron
Dela, skala och pilla ut köttet ur hummern.
Dela köttet i stora bitar, ca 2 cm och lägg i en skål.
Blanda med övriga ingredienser, ta i majonnäsen lite i taget så det blir en krämig röra som inte blir rinnig. Smaka av med kryddor och citron.
Servera hummerröran i korvbröden, antingen som förrätt eller som huvudrätt med valfria tillbehör (pommes eller en sallad passar fint till).


Till rullarna bubblade det på italienska i våra glas, en Vinistella Spumante som vi hittade på systembolagets hylla till den hyggliga summan av 69 kronor. Ett pris som den absolut är värd, om vi ska våga ge oss på att uttala oss om sånt. Vinet är ekologiskt, friskt med många bubblor, en liten anings fläder tyckte vi nog allt att vi kunde urskilja i smaken och enligt lappen på hyllan ska det passa fint till fisk och skaldjur eller på egen hand.

Då är det åter igen dags att hålla helg, kära läsare, och för Mårtenssons del blir det en av den lugna sorten utan större utsvävningar. Den längsta biten vi ska sväva är till vårens marknad i Lövestad på söndag då det blir ett besök både hos Ankis morbröder och bland knallarna i jakten på fina fynd. Honung av den allra bästa sorten vi vet och nya tofflor till herr M att ha på fötterna när han dansar runt i bakom charkdisken står på handlelistan, allt annat som följer med räknas som impulsköp!

Vi önskar er alla en kanoners fin aprilhelg, vi hoppas ni får njuta av god mat och dryck, sol och fågelkvitter!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Alltså jag kan lätt tänka mig en roll med lite bubbel upptill. Eller mycket bubbel upptill menar jag. Läste nämligen att bubbel kan motverka demens. Jag tror på allt jag läser i tidningen eller på nätet...

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får mer än gärna både roll och bubbel, Malin! Låter som ett bra motarbete mot demens, den informationen tar vi till oss och arbetar vidare med:)

   Kramar

   Radera
 2. Låter som en perfekt sommarlunch på altanen eller TVdinner! Åh vad mysigt det lät med vårmarknad!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den hade säkert suttit fint i solen på altanen! Vårmarknaden är en gammal tradition och det är alltid mysigt att få komma iväg på den, vi hoppas på vårväder och sol:)

   Kramar till dej

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!