söndag 10 april 2016

Veckans matsedel

Jodå vi är redan där igen, framme vid veckans sista dag och den bjuder som bekant på en veckomeny som förhoppningsvis kan inspirera er till att prova några nya rätter under veckan som är på G. Efter en djupdykning i receptskafferiet har vi satt samman en, i vårt tycke, varierad matvecka och vi hoppas att ni hittar något som faller i smaken.
Vi börjar vegetariskt med en sväng ner om Cypern på en varm macka, tar en tur bort till Roquefort i Frankrike i en fiskgratäng, vidare i en gryta över till Asien, hem om en sväng till Sverige i en grötskål för att sedan dra till Italien i pastan, sticka bort om till  Stilla Havet på en tonfisk, innan vi återvänder hem igen till vårt avlånga land på en hel kyckling:)

Måndag: Vi börjar veckan med en varm macka, mer behövs inte ibland. 
Denna är vegetarisk med halloumiost, tomater och basilika

Tisdag: Fiskgratäng med ädelost, från bloggens start och därav ingen bild... det var tider det, då var vi vilda och galna och bloggade ibland om recept utan bild:) 

Torsdag: Frukosttips med en upphottad rågflingegröt

Fredag: Pasta med krämig lövbiffssås, lagom avancerat och pimsigt för en fredagskväll.

Lördag: En citrusmarinerad färsk tonfisk med god blomkålsrisotto och kall sås till. 

Söndag: Hel kyckling som steks i ugnen med örter och 20 vitlöksklyftor.
Japp 20, men ni behöver inte äta dom alla:)

Så där ja, svårare än så behöver det inte vara att resa jorden runt på en vecka:) 
Hänger ni med?

Marknadsbesök och morbrorsbesök står på schemat idag, det blir en familjetur med Ankis familj och hela klanen ska med. Vi tar det lugnt och stillsamt eftersom fruns rygg är inte alls på vår sida just för tillfället tyvärr, men vi gör så gott vi kan för att njuta av livet, nära och kära. Det är smärtstillande det också, framförallt för själen, och mycket skonsammare för magen än värktabletter:)

Vi önskar er en skön söndag och en finfin ny vecka, ta hand om er och varandra!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen om varma smörgåsar. Så gott, men glöms lätt bort. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, det var så lite så! Och visst är det lätt att glömma bort, men ibland behövs ju faktiskt inte så mycket mer än en varm macka:)
   Kramar

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!