söndag 3 april 2016

Veckans matsedel

Så var det åter söndag och en ny veckomatsedel att se sitt ljus här i det Mårtenssonska köket. Veckan inleds med vegetariska biffar och avslutas med nybakad söndagsfrukost, däremellan har vi lyckats klämma in både glassdrink, fisk, korv och fågel från Indien.
 Låter det intressant och lockande? Då kör vi, rakt ner i grytorna med buller och bång!


Tisdag: Lax som fått bada i en het marinad som du sedan steker eller grillar

Onsdag: En liten försmak av sommaren i form av en falukorvsgratäng med tomater och pepparrot.

Torsdag: Indiska smaker med hjälp av David Batras fasters kyckling. Lägg kycklingdelarna i marinad på kvällen innan och laga till dom i ugnen dagen efter, lätt som en plätt! 

Fredag: Efterrättsdrink till fredagsmyset i soffan, vuxna som dricker alkohol spetsar sin med Bailys.


Söndag: Nybakade dinkelbullar till söndagsfrukost, dessa gör du snabbt tack vare bakpulvret! 

Gårdagen gick lugnt förbi för familjen Mårtensson i utökad upplaga, lillebror och minstingen i familjen firade sin 30årsdag igår med eftermiddagskalas i hans och sambons nya boende. Liten har blivit stor, både pappa och husägare minsann, och det firades med två sorters smörgåstårta och en makalöst smarrig efterrätt. Mamma Mårtensson hade svängt samman smörgåstårtorna och det är alltid lika strykande åtgång på dom, vi åt så magarna stod åt alla håll och kanter:)
Söndagen planeras bli lugn och stillsam här i köket, en vädring av våra kroppar, lite matlagning och avkoppling känns som en lagom avslutning på veckan!

Skön söndag till er alla och en alla tiders ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!