söndag 29 maj 2016

Veckans matsedel

Vi är på väg att inta en ny vecka, den 22:a i ordningen, och det är den sista för maj månad - det är baske oss helt galet otroligt! Receptarkivet är genomsökt och en ny veckomatsedel är sammansatt för er att hugga in på, vi hoppas den ska vara till belåtenhet.
Det blir en salig mix av fisk, pasta, paj, drink, vingar, efterrätt och förrätt, salt, sött och syrligt. Ett litet bonustips på vägen ger vi er, drinken blir fantastiskt god även utan alkohol och funkar väldigt fint som törstsläckare en varm sommardag:

Måndag: Inkokt lax, en gammal klassiker som är både mycket godare och enklare att laga 
än vad det kanske låter som. 


Tisdag: Grillade kycklingvingar är perfekt både som lunch och kvällsmat, billigt och lättlagat är det också! En god sallad till så har du en hel måltid, kanske inte så vackert men så gott. 

Onsdag: Pasta med tonfisksås, snabbt, enkelt och framför allt gott! 

Torsdag: Grekisk köttfärspaj med oliver och fetaost, smakar fint med en tomatsallad till.

Fredag: En frisk och god förrätt till fredagsmyset, räkfyllda citroner

Lördag: Vattenmelonerna är åter i butikerna, härligt! En drink med vattenmelon och hallon blir alla tiders god, antingen spetsar du den med rom, vodka eller tequila eller så njuter du den alkoholfri!

Söndag: Rabarberkräm, med eller utan russin... barndomsminnen i en skål! 

Så är det Mors dag idag kära vänner, tillhör ni det firande folket eller är det en tradition som går er förbi? Vi håller oss någonstans där mittemellan, Håkan slår en pling till sin morsa och gratulerar och vi båda sänder en extra tanke och tänder ett ljus för Ankis mor. Vårt hem är ju som bekant barnlöst, så ringer det någon hit för att gratulera mor så blir vi långa i huvudena som gamla åkarhästar:)

Ha en alldeles fantastisk söndag alla matglada läsare och en riktigt finfin vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!