söndag 3 juli 2016

Veckans matsedel

Matsedeldagen är här och vi har gjort vårt bästa för att blanda om och bjuda er på en härlig kompott av olika mattips, inte bara middagar utan även annat gott som till exempel måndagens flädercurd och söndagens somriga tiramisu. Veckans första fisk är foliebakad, ett av våra favoritsätt att laga till en snabb och smarrig middag, och firre nummer två är färsk tonfisk som du kan slänga på grillen om du har en sådan - har du inte det går det hur bra som helst med stekpanna också!

Vad gäller veckans fågel så häng inte upp dej på ordet långlagad, det är inte så fasligt lång tid som behövs och du kan bara slappa under tiden:) Soppa har vi också slängt in en, det kan man ju äta året om eller hur, och den är så mycket godare än vad den ser ut - vi lovar.
Ett grilltillbehör kom också med på menyn, marinerade och grillade är dom och det kan vi varmt rekommendera om du inte provat tidigare (ja annars också, så klart!)

Måndag: Har du kokat flädersaft, eller köpt färdigkokt, så kan du koka en fantastiskt god flädercurd på den.

Tisdag: Packa in laxfilé i folie och ge den smaker av chili, ingefära och citron.

Onsdag: Långlagade kycklingklubbor med mango chutneyglaze och sötpotatissallad. 

Torsdag: Meatless anyday med en vegetarisk bönsoppa med basilika och citron

Fredag: Inled helgen med grillad färsk tonfisk, så gott så. 

Lördag: Ett riktigt gott och annorlunda sätt att laga till potäterna är dessa marinerade och grillade potatisskivor, perfekt till grilltallriken.

Söndag: Avsluta veckan med en söndagsefterrätt, en klassiker i sommarkostym, tiramisu med jordgubbar 

Gårdagens grillning här i köket blev lyckad och uppskattad, elgrillen fick ta plats på balkongen och det går bra det också - så länge det inte regnar i alla fall... visst kan man grilla i regn, men är el inblandat är det inte till att rekommendera:) Gästerna gick hem nöjda och belåtna och vi stupade i säng likaså.
Dagen i dag verkar bli en solig sådan, tackar för det säger vi till vädergudarna, och vi tänker oss en långtur både till fots och på fyra hjul. Att rulla på fyra hjul gör vi ju inte allt för ofta, men när tillfälle ges så gäller det att passa på och idag är just en sådan dag. Vår vilda jakt på ett nytt matbord fortsätter därmed och vem vet, kanske är detta dagen då vi hittar något att slå till på?

Ha nu en skön söndag alla matglada och även ni som bara är glada!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Herreminje, flädercurd! Det låter ju helt fantastiskt! Hoppas allt är bra med er annars och att det soliga vädret håller i sig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller visst! Jo tack, det är helt okej, det har varit bättre men det har också varit tvärtom:)
   Kram på dej!

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!