söndag 21 augusti 2016

Veckans matsedel

Hej söndag! Här har vi slagit upp korpgluggarna till en nyduschad stad, just nu tävlar solen och molnen om platsen på himlen och det är så där lite "klistrigt" väder. Vi hoppas på att solen står som vinnare på prispallen, vi ska nämligen bort på trädgårdsdop i eftermiddag och då är det ju helt klart en fördel om guldmedaljören bjuder på både värme och ljus.

Värme bjuder även veckans första rätt ugnsrostad blomkål på och värmen kommer från de indiska smakerna, på lördag skruvar vi upp värmen lite tillsammans med enchiladas och margarita för den som så önskar. Fiskmiddagarna kommer i form av en pastasås och så en ugnsbakad torskgratäng, däremellan hittar vi en kålpuddning med lite annorlunda smaker och så några förslag på plockmat.
Veckan avslutas med nybakade frukostbullar på söndag, bullarna slänger du ihop på lördagen och sen står dom och jäser i kylen hela natten, i väntan på att du ska stiga upp och värma upp deras frusna själar:

Måndag: Ugnsrostad blomkål, här med indiska kryddor.

Tisdag: Sås med lax och spenat som passar fint med pasta

Onsdag: Kålpudding med bacon på ett lite annorlunda vis med annorlunda smaker.


Fredag: Några olika förslag på plockmat eller drinktilltugg är alltid trevligt att starta helgen med

Lördag: Tex-Mex på en lördag går utmärkt, här enchiladas med bönsallad och så ett recept på Frozen Margarita

Söndag: Nybakad söndagsfrukost, då är kalljästa frukostbullar perfekt!

Då så, kära matvänner och köksföljare, då har den 34:e veckomatsedeln landat och vi hoppas att du hittat något som väckt ditt intresse och faller dej på läppen. Vår egen matsedel för veckan är fortfarande under diskussion, några förslag är lagda och beslut kommer att fattas efter överläggningar och noggranna granskningar:)

Vi hoppas att ni får en en skön söndag, vad ni än ska fylla den med, och en härlig ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!