söndag 20 november 2016

Veckans matsedel

God söndag på er, alla matglada middagsplanerare! Vi hoppas att ni har haft en fin vecka och att er helg har varit till belåtenhet så här långt, själv har vi haft det lite si som så som och det har tyvärr märkts lite här i vårt kök. Inläggen har verkligen inte duggat så tätt denna veckan och vi ber om ursäkt för det, och lovar bot och bättring framöver:)

Vi närmar oss adventstiden med stormsteg (bokstavligt talat för oss här nere på sydkusten!) redan nästa söndag är det dags att tända första ljuset i adventsstaken, för dom av oss som har en sådan stående, och att tända upp i fönstren. Kanske bjuder någon av er på adventsmingel (väldigt poppis om vi ska tro på mattidningarnas omslag) och då tipsar vi om en annorlunda och spännande glöggtyp med te och whisky. Första advent bjuds det glöggryta, en storfavorit för vår del som vi varmt rekommenderar.
Resten av veckan är inte speciellt julig alls, men vi vill inte utsätta er för en julöverdos:)

Måndag: Starta veckan med en krämig kycklingpytt eller kycklinggryta, med grönsaker och parmesanost.

🌿
Tisdag: En lättlagad soppa med få ingredienser, potatis och ruccolasoppa blir veckans vegetariska.

Onsdag: En allt-i-en-formsmiddag, kassler och rotfruktsgratäng, går även bar att byta ut kasslern mot skivor av falukorv. 

Torsdag: Baka svartpepparkex, så goda på ostbrickan och så otroligt lätta att baka själv.

Fredag: Tonfiskbiffar som du gör på färsk tonfisk serverade med mozzarella och tomatsås

Lördag: Kanske bjuds det adventsmingel i helgen? Då kanske det kan passa med whiskyglögg

Söndag: En riktigt mustig glöggryta får avsluta denna första adventshelgen. 

Eftersom kameran vid detta laget är laddad med en hel del matfoton kommer en del av dagens minuter att ägnas åt utgallring och sortering av dom, det finns bla en tjong-i-medaljongengod drink och en spännande salamigryta att se fram emot.
I fredags firade vi vår 21-årsdag med skaldjur som vi svalde ner med en champagne som även den kommer att få ta plats här vad tiden lider, så som ni hör har ni en del gotter som väntar här i köket.

Ha nu en allatiders bra avslutning på veckan och helgen, så hörs vi snart igen!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Alltid lika roligt att se er veckomeny, fanns flera recept som föll mej i smaken. Grattis i efterskott till era 21 år ! Kram o ha en bra vecka

    SvaraRadera
  2. Jag vill också gratta er i efterskott till era 21 år ihop och vilket härligt firande med skaldjur och champagne - bra val. Mycket gott på menyn som vanligt, kycklingpytten verkar god och glöggrytan. Ha en fin vecka som kommer och det är helt okej att inläggen ibland inte duggar så tätt. Livet kommer emellan ibland, så är det helt enkelt. Kram på er! /Anna J

    SvaraRadera
  3. De där svartpepparkexen är TOPPEN, kan jag intyga!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!