söndag 11 december 2016

Veckans matsedel

"Åhh, det regnar här i Ystad i daaaag..." och det stänker inte dom små och få dropparna inte. Men det gör inte så mycket för då kan vi planera julaftonsmiddagen i lung och ro, vilka sillinläggningar ska vi ha, vem ska bidra med vad, ska saftsåsen vara varm eller kall och var ska vi köpa vörtbröd nu när Freddy inte har tid att baka det i år? (Vilket bageri är det som har det bästa... åh dessa ilandsproblem).

Veckans måltider är i alla fall planerade, både för oss och för er. Veckans matsedel för er del börjar med en härligt gul soppa och slutar sött med en lingoncheesecake, däremellan blir det både Jansson, Mannerström och Persson - alla i en smakrik blandning!

Måndag: Vegetarisk start på veckan, kikärtsoppa med kokosmjölk.

Tisdag: Singaporegryta, en smakrik gryta du gör på ett kick.

Onsdag: Baka världens godaste kavring

Torsdag: Janssons frestelse, en rätt vi faktiskt aldrig har på julbordet men däremot gärna äter resten av året (flera många gånger:) ). Onsdagens kavring passar kanoners till!

Fredag: Fredagspasta bjuds med en frisk och enkel pasta med citronsmör

Lördag: Mannerströms kycklingrullader, fast på Mårtenssons vis.

Söndag: Lingoncheesecake på pepparkaksbotten, galet god avslutning på veckan.

Vi låter denna matsedeln bli den sista för i år, nästa söndag är fjärde advent och vi går in i julveckan med buller och bång. Visserligen dröjer det en vecka innan självaste aftonen infinner sig men vi har en hel del julinspiration att dela med oss av, så vi hoppas att ni inte kommer att sakna matsedeln allt för mycket.

Ha nu en fortsatt avkopplande adventssöndag, njut av dagen och ta tillvara på den på bästa sätt!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!