torsdag 27 april 2017

Bullens Beer Banger

För ett tag sedan fick vi hem en låda med nyheter från en klassiker, ja är nästan en ikon, i korvvärlden - Bullens! Säg den som aldrig har hört talas om Bullens pilsnerkorv, frågan är om det går att hitta någon, och kanske är det inte så konstigt med tanke på att det är en korv som funnits med sedan början av 1950-talet (1953 för att vara exakt!).

Nu var det inte den gamla pilsnerkorven som vi känner till sedan tidigare som låg i lådan, nej det var deras nya korvar som verkligen gör skäl för namnet ölkorv eftersom den faktiskt innehåller just öl!


Korven kallas Beer Banger och är deras första nyhet sen 60-talet, man har slagit sina påsar ihop med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus och hällt 3 av deras lättöl i korvsmeten, IPA, lager och stout, för att ge dom en helt ny smak. Det är en korv gjord på grovmalt svenskt kött och förutom öl är den dessutom smaksatt med malt, spännande minst sagt!


Nu är ju herr Mårtensson som bekant en som själv stoppar korvar, dels på sitt jobb som charkuterist men väldigt gärna också på hemmaplan, så han är minst sagt svårflörtad när det kommer till korvar och tar det hela på stort allvar! Därför var det extra spännande för honom att få hugga in på smakproverna och se hur de hade lyckats med ölsmakerna.  


Vi valde att äta så få tillbehör till korvarna som möjligt, bland annat för att vi verkligen skulle kunna känna smakerna och se om vi kunde känna av ölen som smaksättning och märka någon skillnad. Korvbröd kändes i alla fall som ett måste, sen att vi höll brödet i en hand och åt korven med gaffel är ju en annan femma - alla sätt är bra utom dom dåliga!


Ramslökspesto fick det i alla fall bli eftersom vi just hade gjort det, ugnsbakad spetskål och blomkål som vi ringlat citronrapsolja på innan de åkte in i ugnen, ketchup och senap så klart.
Så vad tyckte vi då om korvarna? Ja vi gillade dom ju eftersom dom hamnar här:)

Betyget blev klart godkänt, ja med beröm så dessutom, från oss båda faktisk. Eftersom vi har helt olika smak när det gäller ölsorter så var det kanske inte så konstigt att vi fick olika favoriter när det gällde korvarna.
Ankis favoritsmak blev lager, den var enligt oss smakrik med en lite beska och sälta. Håkans favorit blev IPA, en öl som han dessutom föredrar, som vi uppfattade som lite mustigare, kraftigare och en smula åt det lite hetare hållet. Korven med stout däremot föll inte alls fru M på läppen och det var även den som tog tredjeplatsen på makens smakpalett.
Förövrigt tyckte Håkan att det "smakar nästan som man gjort korven själv här hemma", och det är väl ett bra betyg om nåt!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Den där kålen ser himla fin ut den med! Mums! Hoppas att ni får en fin helg, kära Mårtenssonare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur finfin som helst, spetskål gillas skarpt!
   Tackar, det hoppas vi att ni också får:)

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!