söndag 25 juni 2017

Veckans matsedel

Söndagen är här och midsommarhelgen är snart till sin ända, vi hoppas att ni haft en härlig helg och att ni fick en fin midsommarafton och dag. Vi är tillbaka med en matsedel för veckan som står på lut, kanske är det så att någon av er är på väg att njuta av er första semestervecka och då kan det ju vara skönt att någon annan redan har planerat er matvecka:) Och även om ni inte har semester är väl middagsinspiration alltid välkommet, hoppas vi!
Denna veckan hittar du allt från laxpaj och jordnötssås till drink med jordgubbar och pizzabullar till sommarens utflykter och strandbesök:

Måndag: Har du lax över från helgens begivenheter kan du laga till en goda laxpaj med ärtor

Tisdag: Korvgratäng med falukorv, ris, bacon och örter, god vardagsmiddag en tisdag.

Onsdag: Jordnötssås, något av det godaste och enklaste vi vet till kyckling i alla dess former. 

Torsdag: En grönsaksfrittata som passar bra både på egen hand eller som tillbehör, här till pestoöverbakad torsk 

Fredag: Blanda ner säsongens bär nummer ett i en god jordgubbscaipirinha 

Lördag: En fräsch lördagsmiddag för er som inte grillar, pasta med räkor, avokado och citronsås.

Söndag: Baka pizzabullar med bacon till sommarens utflykter, dom går bra att frysa in. 

Vi har haft en skön helg, aftonen förflöt lugnt och stillsamt med god mat och dryck, musikquizz och kvällspromenad, hemgången blev inte sen så vi vaknade pigga och krya på midsommardagen - tack för det ålderns visdom:) Årets upplaga av silltårtedekoration blev en seg historia, på mer än bara ett vis, och vi lovar att bjuda er på resultatet så fort vi kikat på bilderna från kvällen.

Lördagen ägnades åt att ställa i ordning efter veckans ommöblering, uppackning och sammansättning av vårt nya skåp, och det känns nu som att vi är en bra bit på väg i vår "Home-Make-Over". Nu är det bara lite finlir som fastskruvning av möbler i väggarna så att dom inte tippar över oss (möblerna alltså, inte väggarna) och piffning som återstår, sen är vi färdiga. För denna gången i alla fall, tills ommöbleringsfebern drabbar oss igen!

Söndagen ska ägnas åt utflykt på fyra hjul med favoritsystersonen Freddy, vi ska ut och göra Österlen osäkert och hoppas fylla både magar och påsar med godsaker och fina fynd!
Vi önskar er alla en skön söndag och en alla tiders ny vecka, den sista denna junimånad (!).

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Tack för alla fina tips!

    Vår midsommar var fin den med men något, eh, regnig. Och blåsig, herrejävlar var det blåser här nu. Suck. Jaja, en vecka kvar till semester 👊🏻 Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod, det var så lite så:) Ja men eller hur, det är full storm här nere också - när tusan ska det ge sig liksom?! Men men, nedräkning till semestern är ju alltid fint oavsett hur mycket det blåser!

      Kram på er

      Radera
  2. Åh hur härligt låter det att göra Österlen osäkert! Favoritställe!

    Tack för matinspo, älskar er blogg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt att kunna ge sig ut på vägarna och leta nya guldkorn, samtidigt som man får besöka de gamla favoriterna.
      Tack själv för den fina komplimangen, så glada vi blir!

      Kramar till dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!