lördag 15 juli 2017

Daiquiriglass

God morgon på er denna lördag, här kommer vi med ännu ett jordgubbstips för nu äntligen har vi testat fjolårets sommardrink, drinkpinnen! Japp vi är lika sent på bollen som vanligt men det är inte alltid så dumt att vara det, så vida man inte spelar tennis eller nåt, för då har man många olika recept att inspireras av.
Vi gav oss på att mixa ihop en jordgubbsdrink till vår isglass, lite som jordgubbsdaiquiri fast med apelsinjuice istället för en del av alkoholen. Glass fryser nämligen inte om man har i för mycket alkohol och man vill ju inte att glassen ska flyta, då har ju liksom hela idén om en isglassdrink gått om intet...


Mynta i drinkmixen visade sej vara en fullträff, det fanns en viss oro att glasen skulle smaka mer som jordgubbstandkräm än drink men tack och lov så slapp vi uppleva det.
Smeten räckte till fyra isglassformar för vår del, men det beror ju så klart på hur stora formar man har. Vi har köpt våra på IKEA om det kan vara till någon hjälp...

Som ni ser så kunde vi inte riktigt bestämma oss för vad vi skulle döpa receptet till, drinkpinne tycker vi låter mer som sådana där färgglada pinnar som sticks genom frukter och bär och sedan ner i drinkglaset, så vi slog till på tre olika namn.
Kärt barn har många namn, eller hur är det nu... 😉


Varsågod, en drinkpinne till dej! 

Isglassdrink       Jordgubbsdrinkglass      Jordgubbsdrink på pinne
4 stycken glassar
10 frusna jordgubbar
2 msk vit rom eller tequila
1 lime, pressad saft
ca 6 färska myntablad
1 dl apelsinjuice
Mixa alla ingredienserna till en slät ismassa.
Häll ismassan i glassformar och ställ i frysen, låt frysa minst 4 timmar.

Nu lägger vi till denna goda isglassdrink i vårt inlägg med våra samlade jordgubbsrecept, där passar det perfekt - apselutt!

Vi önskar er alla en läcker lördag och en fortsatt härlig helg!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!