fredag 13 juli 2018

Sangria med bubbel och jordgubbar

Fredag igen gott folk, och semestertider för flera av er (och för oss, därav den lite sämre uppdateringen här i köket) misstänker vi. Har ni hittat ert så kallade semesterläge, eller semestermode om vi ska vara lite inne och trendiga 😉, och fått njuta av avkoppling, extra god mat och väder?
Vad sägs om ett tips på en riktigt somrig och uppfriskande drink, det kan väl sitta som den berömda krocketklubban på smalbenet i högsommarvärmen bland alla grillkvällar och festligheter? En drink som är bubblande, sötsyrlig och frisk - lite som ett Kinderägg med tre önskningar på samma gång!


Drinken vi pratar om bjöds vi på hemma hos våra kära vänner Anneli och Thomas på midsommarafton, vi blev helt i vanlig ordning väldigt intresserade av receptet som så ofta när vi är där och bad om det både för vår skull men också för er. Så snälla är nämligen vi!
Någon avancerad mixologi handlar det inte om här, du behöver endast 5 ingredienser i glaset och så lite is på det. Jordgubbar och ett mousserande torrt vitt vin är ju gamla goda smakkompisar och tillsammans med myntan och citronen gör dom ny succé på smakscenen.
Drinken kan göras alkoholfri genom att enkelt byta ut det mousserande vinet mot antingen alkoholfritt bubbel eller någon läsk som t.ex Sprite eller 7-Up, anväånder du läsk hoppar du över sockret för annars blir det på tok för sött.

Sangria med mousserande vin och jordgubbar   4 pers
1 citronskiva per glas
2 jordgubbar per glas, kvartade + 1 per glas till dekoration
½ msk socker per glas
några färska myntablad per glas
Iskall prosecco (eller annat mousserande vitt vin)
Lägg citronskiva, jordgubbar, mynta och socker i glaset muddla ordentligt.
Lägg is i glaset och fyll upp med prosecco, rör om och servera.

Vi har några andra goda jordgubbsdrinkar i receptarkivet om denna inte av någon anledning skulle vara din melodi, du hittar dom alla i vårt samlingsinlägg över alla våra recept med jordgubbar. Där hittar du även efterrätter, sallader, chutney, marmelader och en massa annat jordgubbsgott som kanske kan fresta dej 🍓

Nu önskar vi er alla en fortsatt fantastisk fredag och en riktigt härlig helg, ät och drick gott, njut så gott du kan av livet så ses vi snart igen!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!