tisdag 17 juli 2018

Enkel fiskgratäng med ajvar och paprika


Enkel, lättlagad och god mat är väl alltid välkommet när det gäller middagstips, men kanske vill man lite extra gärna att det ska vara lätt att fixa till middagen nu på sommaren. 
För vem vill stå och svettas i ett varmt kök, om man inte tvunget måste så klart, det finns ju en risk att man som snögubben töar och rinner bort! 


Grillat i all ära, men omväxling förnöjer och det finns ju fortfarande en massa god mat som inte varken kräver många ingredienser, insatser eller minuter. 
Precis så är det med dagens fiskgratäng där ingredienserna är sex till antalet, fisk, purjolök, ajvar relish, inlagd paprika på burk, grädde och crème fraiche
Insatserna är få, fem närmare bestämt; lägg fisk i en form, rör ihop och häll såsen i densamma, strimla och lägg lök och inlagd paprika på toppen. 

I runda slängar har du middagen på bordet på 30 minuter, ge och ta några extra beroende på vilket tillbehör du föredrar. Ris, potatis eller bara en stor blandsallad - valet är ditt!

Fiskgratäng med ajvar relish och grillad paprika   2 port + matlåda
400 g torsk 
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 - 2 dl ajvar relish (mängd efter styrka och smak)
2 grillade paprikor från burk, strimlad
1 purjolök, strimlad
salt och peppar
Dela upp fisken i fyra bitar, lägg dom i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
Rör samman grädde, ajvar och crème fraiche och smaka av.
Häll röran över fisken och toppa med lök och paprikor.
Ställ in mitt i ugnen och tillaga 20 minuter på 225 grader. 

Så där ja, då fortsätter vi njuta av sommaren efter denna snabbfixade middagen 😉🌞!
Ha det gött!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!