måndag 31 maj 2010

En snabblagad pastasås med bacon

Efter menyplanering för veckan tog vi ett varv till biblioteket för lite lån av några mattidningar och några resetidningar, en härlig blandning av magasin. Sen blev det en inköpsrunda i mataffären i full orkan och lite regnstänk, var blir sommaren av? Inte bra att gå och handla mat när magen kurrar dock, det är lätt att det blir lite för mycket varor i korgen då.

Helgen som gick var ju fylld av matlagning och tårtbak så fick det bli något snabblagat och enkelt till middag idag. Vi har en pastasås med bacon, svamp och lök som vi gärna kockar till när det ska gå undan, men ändå smaka riktigt gott, så valet föll på den.

Enkel pastasås med bacon   2 port
1 pkt bacon
1 liten burk svamp
1 stor vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
maizenaredning
salt och peppar
hackad persilja
Strimla och bryn baconet, låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Hacka löken och fräs upp den, tillsätt svampen och låt den fräsa med. Häll i baconet igen, fräs en stund och slå sen i crème fraiche och mjölk. Pressa i vitlök och låt det koka upp. Red av med maizena om det behövs och smaka av med salt och peppar. Strö i persilja och servera till pasta.

Så enkelt och så gott!

I kväll blir det pannkaksfrossa i tvsoffan. Vi häller flytande honung eller hemlagad sylt med mullbär och blåbär på våra pannkisar, vad brukar ni ha till era?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Sv: Ja, det är ju så roligt med fina dekorationer! Du får leta lite på nätet, där finns det riktigt mycket roligt! :) Kram

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott och lagom enkelt till vardagsmat här hemma hos oss! Pasta med en god pastasås tycker jag är väldigt gott! :-)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!