tisdag 1 juni 2010

Höst? Då blir det soppa!

Nej, vet ni vad! Nu åker värmeljusen fram igen, både för att skrämma bort mörkret men mest för mysighetsfaktorn! För visst är det mysigt med levande ljus men det känns på nåt sätt som att det hör hösten till och då kan det väl passa bra ikväll... För höst är precis vad vi skåningar har haft en repris av idag, storm, ösregn och mörkgråa tunga moln på himmelen. Men löpsedlarna lovar att värmen och solen är på väg och man ska ju tro på vad man läser, eller hur?

Som om det inte är nog med värmeljus så blir det lite värmande soppa i tallrikarna ikväll hos oss. En lite lättare kvällsmat som dessutom är lätt att kocka till, bara att klippa ett hål i paketen och värma innehållet i en gryta! Vi snackar alltså färdiglagat ikväll, nästan på ett helgerån men ett gott sådant. Vi tillhör ju inte dom som alldeles för ofta tillagar färdigrätter men ibland så är det faktiskt enklast så, t.ex när en av oss jobbar till sent på kvällen och den andra har en date med tvättstugan. Det blir en sparrissoppa från Kelda och till det vitlöksbullar som jag gjort på bullarna som legat i frysen, sedan vi njöt av dom nygräddade förra söndagen.

Vitlökssmöret är snabbt ihoprört med rumsvarmt smör, riven/pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Bred det på mackor eller bullhalvor och ställ i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg. Vi brukar strö på flingsalt innan serveringen.

Som ni kanske ser så blir det ett glas vitt som måltidsdryck... Vi måste ju fira att vi har över 100 besökare hos oss idag, rekord!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Hörde att ni hade skitväder i skåne idag. Vi har haft riktigt fin sommardag!! Underbart!! Även om man är instängd hela dagen så blir man på lite bättre humör... Hoppas solen kommer till er snart oxå!!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!