måndag 19 september 2011

En enkel baconrulle.

Om det var muggevär igår så har det varit precis tvärtom idag, en härlig höstdag med båda sol och vindstilla väder. Det tackar vi för, både han som cyklar långt och hon som är ute en hel del på jobbet.
Nu gjorde det ju inte så fasligt mycket att det var lite tråkigare väderlek i går, eftersom vi var iväg på kalas mesta delen av eftermiddagen. God tårta och goda kakor bjöds vi på, tack Freddy säger vi, och när det är kalas så är det kalas och då åker all GI-tänk åt sidan för vår del - så det så:)

På kvällen tog vi en filmkväll i sällskap av Robert Duvall som gjorde en riktigt fin skådespelarinsats i filmen "The funeral party". Men inte var det en komedi inte, som det står på omslaget, snarare en riktig snyftare med lite djupare mening och funderingar. Visst innehöll den lite humor, men att sitta med tårar i ögonen och snyfta är väl inte direkt vad man brukar göra när man ser på komedier...
Men, hur som haver så var den klart sevärd, ett riktigt guldkorn faktiskt som garanterat inte lämnar någon oberörd!

Från film till verklighet går vi nu över till ännu ett LCHF-recept som vi provade förra veckan när Håkan kom hem sent från jobbet. Det blev en kvällsfika av det bastantare slaget som var riktigt krämig och god. Receptet har vi lånat från Annika Dahlkvist och hennes bok "LCHF-kokbok", som vanligt med lite smärre ändringar:

Omelettrulle med bacon   2 pers
1 paket bacon av valfri sort, vi hade kalkonbacon
½ rödlök
1 dl majonäs
1 dl crème fraiche
riven pepparrot, salt och peppar efter eget tycke och smak
Strimla baconet och stek. Häll upp det på en bit hushållspapper så det får svalna och rinna av. Rör sedan ihop det med de övriga ingredienserna, smaka av med pepparrot och kryddor.
Omelett
4 ägg
4 msk mjölk eller grädde
Vispa samman ägg och vätska. Stek smeten i lite smör i en teflonpanna, se till så att smeten rinner ner ordentligt i kanterna och stelnar. När omeletten har stelnat på ovansidan så vänder du den och steker lite på andra sidan också, görs enklast genom att stjälpa upp den på en tallrik och lägga tillbaka i pannan.
När omeletten är färdig så lägg den på ett bakplåtspapper, låt den svalna lite och bred sedan fyllningen över hela. Rulla ihop till en fast rulle och dela i bitar med en vass kniv. Servera gärna tillsammans med grönsaker.

Som tur är så fick Håkan, efter mycket slit, upp skafferidörren igår så vi får middag ikväll också:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

14 kommentarer:

  1. Ååå...sån där rulle är ju så god. Kanske inte samma som pannkaksrulle men såå gott! Måste jag göra snart. Går ju variera med all möjlig fyllning!
    Så skönt att ni fick upp dörren!!:)

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut, här vräker regnet ner, fast på dagen var det lite sol då och då

    SvaraRadera
  3. Sofie; Men visst är det gott, och där gav du oss en liten idé minsann.... Ja, vi är så tacksamma för att den öppnade sej, risk för hunger annars!

    Cupcake; Regnet fick vi så det räckte och blev över av igår...

    SvaraRadera
  4. Enkel mat är underskattat. Här i helgen hade vi konstigt väder. Det var frost på morgonen och senare på dagen låg jag i bikini!

    SvaraRadera
  5. Här har det regnat mängder hela natten och fm, men em blev fin. Vad god rulle, hade med mig omelett rullar på vår skogsutflykt härom dagen.
    Tack för tipset om film själv tittade vi på Svinalängorna det var en beklämmande film fast ändå sevärd

    SvaraRadera
  6. Gokväll,
    har själv gjort något liknande och det var SÅ mättsamt och supergott. Tror jag hade kyckling i den jag åt.

    Här regnar det, tror inte morgondagen bjuder på bättre. Som ni skriver, "muggevär", ett helt nytt ord för mig : )

    Ha en fortsatt bra vecka!
    KRAM

    SvaraRadera
  7. En fantastisk rätt är omelett! Bästa snabbmaten tycker jag. Enkelt, näringsrikt och gott. Min mamma serverade alltid omelett med stuvad spenat varje söndagslunch under hösten. I alla fall så länge hon kunde skörda egen spenat från trädgårdslandet. Det var helgmat när jag var barn.

    SvaraRadera
  8. Låter smarrigt! Jag snöar alltid in på att ha massa grejjer I min omelett, men måste testa att göra en "gegga" o fylla med nån gång, det ser jättegott ut! Kram kram

    SvaraRadera
  9. Oj oj, så gott! Hm... Jag som började bli hungrig igen efter träningen. Hade suttit finfint med en bit omelettrulle nu.
    Vi har också haft så skönt väder idag. Var trevligt för jag tycker det är så deppigt att jag måste använda vantar när jag cyklar till jobbet.

    SvaraRadera
  10. Jätte gott ju. Enkel och smidig mat till middag är perfekt ibland :)

    SvaraRadera
  11. Mmm, så gott! När min kompis gick på Candida-diet (som uteslöt ungefär allt kul och gott att äta) gjorde jag omelettrullar som tilltugg med bredbar getost och bacon i, gott det med, men detta passar bättre som en lätt middag!

    SvaraRadera
  12. Ann-Sofie; Ojdå, nästan som att vara på skidsemester i alperna eller nåt, frost och bikiniväder på samma dag:)

    Millan; Svinalängorna, inte sett bara läst. Den handlar ju (enl. författaren i alla fall...) om vår stad.

    Susanne; Ytterliggare en bra idé att ha kycklingröra i.

    Karin; Härligt med minnen från barndomen som förknippas med mat, Egenodlad spenat låter inte dumt...

    Fröken Dill; Helt rätt, fröken Dill!

    Anna; Mycket gott med mycket gott i omeletten:)

    Remsan; Här cyklar ena halvan till jobbet med vantar på, den andra halvan cyklar klädd i shorts...

    Katja; Väldigt smidigt, alldeles perfekt för senare kvällsmat.

    Matarkivet; Candidadiet låter inget vidare kul, tur du kunde pigga upp med goda omelettrullar:)

    SvaraRadera
  13. Åh, gud vad gott! Helt i min smak :) Enkelt, gott och krämigt! Måste testa :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails