måndag 18 januari 2010

Bästa receptet på coleslaw

På menyn står lasagne ikväll och till det har vi riven vitkål, rivna morötter och broccoli. Lasagnen står just nu i ugnen och puttrar medan vi sitter här vid datorn för att dela med oss av ett recept på en väldigt god Coleslaw till er. Varför recept på coleslaw och inte receptet på lasagnen? Jo, vi tänkte nämligen att lasagne hittar man i de flesta kokböcker och många har även sitt eget sätt som dom lagar till det på, därför kändes det lite överflödigt att skriva det här. När vi rev vitkålen kom vi på att vi kan ju berätta för er hur vi gör vår coleslaw istället, så här kommer det:

Coleslaw
1 kg strimlad vitkål
4-5 grovt rivna morötter
1 l kokande vatten
2 vitlöksklyftor
½ dl vitvinsvinäger
2 dl majonäs
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
Lägg vitkål och morötter i en skål, häll i vatten och låt stå en kort stund (ca 2 min).
Sila från vattnet och lägg tillbaka kålen och morötterna i skålen.
Pressa ner vitlöken i skålen, blanda och häll i vinägern.
Låt det stå och dra minst 30 minuter och slå sen bort överflödig vätska.
Blanda majonnäs och yoghurt, smaka av med salt och peppar och rör ner i skålen.
Blanda om ordentligt och avnjut till t.ex grillat.

Det låter kanske mycket med 1 kg vitkål men gillar ni coleslawen lika mycket som vi gör så är ni nog glada över att det blir över till nästa dag…
Så där, nu är lasagnen klar och det är tid för oss att sätta oss till bords och äta.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Förstår nu att man ska göra stor sats, kunde inte vänta tills middagen ikväll så jag tog lite till lunch också. Enkelt och gott tillbehör

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!