Dessutom har det uppstått en gängbildning för sillinlägging i dag! Vi tänkte nämligen att det kunde vara smart, både för er del men också faktiskt för vår egen del, att ha alla våra länkar till våra olika sillrecept på ett och samma ställe. Sen fyller vi på detta inlägget allt eftersom nya recept kommer till, detta blir liksom inläggningarnas inläggning:)
Anledningen till detta är att när vi ska slippa att scrolla genom alla inlägg med sill för att hitta fram till receptet vi är ute efter, det är inte alltid vi kommer ihåg vad vi döpt dom till... och det har ju blivit en hel del sorter med åren, vi räknade till 25 (edit, 36 stycken...)olika när vi satte ihop dom här! Galna?! Vem? Vi? Oh nej, bara galna i sill:)
Löksill
2 rödlökar, skivad
1 purjolök, skivad
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill
Koka upp vatten, socker, ättikssprit, lagerblad, kryddpeppar och lök.
Låt lagen kallna.
Skölj av sillarna och skär i lagom munsbitar.
Lägg sillbitarna i den kalla lagen och täck mer lock.
Låt sillen stå kallt minst två dygn innan den serveras.
Alla recept där man ska lägga den färska sillen i en ättikslag innan man sedan gör själva inläggningen, kan göras med så kallad 5-minuters sill!
Krämig sill med lime och äpple
Gubbröra med matjessill
Matjessill med dill och gräslök
Ansjovis i balsamvinäger
Äpplesill
Srirachasill
Gubbröra med matjessill
Matjessill med dill och gräslök
Ansjovis i balsamvinäger
Äpplesill
Srirachasill
Puh, då var dom där allihopa, på plats i det stora sillinläggingsinlägget och vi hoppas att dom kommer till användning och är till glädje och nytta för fler än oss!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Vilket inlägg! Här ska jag nog hitta inspiration till påsk! Årets julsillar är antingen redan planerade eller gjorda :)
SvaraRaderaHärligt, det låter bra det, kul att det uppskattas och kan komma till nytta - påsk eller jul!
RaderaUnderbart! Vilket bra inlägg. Det återvänder jag till! God jul och gott nytt år!
SvaraRaderaTack, så roligt att du gillade det! Välkommen tillbaka,
Raderagod jul till dej också.
Vilket himmelskt inlägg! Har mailat länken till min syster som är familjens sillexpert. :-) Tack för att ni delar med er. /Anna J
SvaraRaderaKanoners Anna, då hamnar det i rätt händer då:) Hoppas syrran din kan hitta någon smarrig sort.
RaderaSicket silly inlägg, härligt! ;) Vågar ni ranka era typ 5-i-topp-sillar? Har precis lagt in julbordets sillar här, en gammal goding (julsill) och två nykomlingar; bacon-pepparrotssill och en krämig chilisill. Ska bli spännande att smaka.
SvaraRaderaKramizar i julstöket till er!
:) Ojojoj, det var inte en helt enkel fråga... den får vi nog ta en funderare på...
RaderaDå hoppas vi och håller tummarna för att det sak smaka med de nya sorterna,
kramar tillbaka på er!
Det var en diger samling!! God jul och bamsekram på er!
SvaraRaderaTittar in och önskar G O D J U L!
SvaraRaderaKram Jenny
Oj, vad mycket gott! Ha en riktigt god jul! / Linda
SvaraRadera