lördag 6 februari 2010

Rosmarinkex

Vi hittade ett recept i en tidning på rosmarinkex som vi tänkte passa på att prova nu när vi har rosmarin hemma. Oftast när man ska använda färsk rosmarin i ett recept så behöver man inte hela plantan och då kan det vara bra med några idéer på vad man kan använda resten till. Vi har ju provat rosmarinkaka och den blev bra så nu testar vi vidare.

Rosmarinkex    6 st
4½ dl vetemjöl
2 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
12 cl vatten
1 dl olivolja
flingsalt
Blanda samman mjöl, hackad rosmarin, bakpulver och salt i en skål.
Rör i vattnet först och sedan nästa all olja.
Ta ur degen och knåda den några minuter.
Dela den i sex delar, kavla ut till runda kakor som är 12 cm, pensla dom med olivolja och strö på flingsalt. '
Grädda kexen på 225° i ca. 10-12 minuter tills kexen får färg.
Kexen kan förvaras i en lufttät burk och ska passa bra till bl.a getost.

Det doftar underbart gott av rosmarin i hela lägenheten och kexen smakar faktiskt väldans gott, klart rekommenderbara!

Smaklig spis / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!