söndag 14 mars 2010

Fläskfilé med marinerade vitlöksklyftor

Vi lovade ju er att lägga upp receptet på fläskfilén vi njöt av igår och då måste vi ju hålla vad vi lovade, eller hur? Så här får ni veta hur ni kan tillaga en av de enklaste rätterna med fläskfilé, eller om ni hellre vi äta kyckling så går det lika bra att göra den på kycklingfilé.


Fläskfilé med marinerade vitlöksklyftor
500 g fläskfilé/kycklingfilé
1 burk chilimarinerade vitlöksklyftor, helst Ridderheims
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
Skär köttet i skivor och stek i smör och lite av oljan som vitlöken ligger i.
Lägg över köttet i en gryta.
Fräs vitlöksklyftorna i oljan, slå i grädde och crème fraiche och låt det koka upp.
Smaksätt med kryddorna som ligger i oljan, salt och vitpeppar.
Slå över köttet och låt bli varmt.
Servera med pressad potatis.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Mums!! Har mer flié i frysen så detta recept ska jag komma ihåg...

    SvaraRadera
  2. Enkelt är ju oftast det godaste. Detta ser riktigt gott ut.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!