lördag 20 mars 2010

Kycklinggratäng med vitlöksost

Utanför vårt fönster öser regnet ner och dimman ligger tjock, kan det vara våren som kommit... Men vi är i alla fall glada att det inte snöar för då hade kanske kvällens bjudning också snöat in, som den gjorde förra gången Barbara och Ingemar skulle komma hit. Varmrätten, kycklingfilé med vitlöksost, är förberedd så långt det går och efterrätten gjordes igår, skönt. Under matlagningen har vi njutit av Josh Grobans underbara skönsång, musik hör liksom till när vi lagar mat. Vad tycker ni, lyssnar ni på musik under tiden ni kockar och vad brukar ni då höra på?

Kycklingfilé med vitlöksost
2 kycklingfiléer
125 g vitlöksost
hackad persilja
2½ dl mellangrädde
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
körsbärstomater
salt och peppar
Skär en ficka i filéerna och lägg i en klick ost och hackade persilja, fäst med tandpetare.
Bryn filéerna i smör, salta och peppra och lägg över i en djup ugnsfast form.
Blanda grädde, fond, soja och resten av osten i en gryta och kok upp.
Red av med lite maizena och slå sedan över kycklingen.
Ställ in i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.
Ta ut formen och lägg i tomater, så många du vill ha, och ställ i ugnen 5 minuter till.

Vi har brynt filéerna, lagt dom i formen och ställt i kylen. Såsen har vi också gjort klar, när gästerna kommer värmer vi den innan vi slår den i formen och ställer in i ugnen. Vi gillar mat som kan förberedas så vi slipper stå och kocka när gästerna väl är här, då vill vi stå i köket så lite som möjligt och istället umgås med gästerna.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Barbara o Ingemar21 mars 2010 kl. 14:39

    Kycklingfiléen var jättegod o drickan därtill. Efterrätten var mäktig o jättegod.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!