måndag 19 april 2010

Mmmmm, makaronstuvning

Idag blev det något enkelt och gott till middag, en gammal goding kan man väl kalla det för, nämligen makaronstuvning och stekt falukorv. När vi stuvar makaroner så gör vi som Anki har lärt sej av sin mor, stuvning på smör, mjöl och mjölk som blandas med kokta makaroner. Hur gör ni er makaronstuvning?

Vi gjorde en rejäl skuta så det räcker till Håkans lunch i morgon också. 

Makaronstuvning på en höft
1 dl mjöl
3/4 dl smör
mjölk
Smält samman smöret med mjölet tills det blir som en deg. Späd sedan på med mjölk, vispa hela tiden så det inte blir klumpigt, till den konsistensen du tycker stuvning ska ha. Vi gör vår ganska tjock men det är ju en smaksak. Salt och vitpeppar sätter smak på stuvningen.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

4 kommentarer:

 1. Sååå gott!! Har bara lyckats en gång. Iofs inte försökt så många gånger. Kokte makaronerna i mjölk och redde sig själv tillstlut.Inget extra mjöl. Dock lite smör för smakens skull. Salt peppar och lite muskotnöt förståss! Sååå gott!!

  SvaraRadera
 2. Ohhh så goooott!!! Herre jisses så sugen jag blev på det nu...=)

  SvaraRadera
 3. Har aldrig testa mig på att laga en makaronistuvning, men det är på tiden! HUr gör ni eran? Hur mkt på ett ungefär tar ni av allt?

  SvaraRadera
 4. Tycker klart du ska testa makaronstuvning!
  På en höft sådär så tar vi ca 1 dl mjöl till 3/4 dl smör, smälter smöret tillsammans med mjölet till det blir en "deg". Sedan spär vi på med mjölk, vispar under tiden så klumparna försvinner, tills det är så tjockt som vi vill ha den. Vi gillar ganska tjock stuvning men det är en smaksak.
  Salta och vitpeppar som smaksättare.
  Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!